Septička jama s 3 komorama - načinu rada

Septični spremnici više se ne smiju koristiti samo kao tretman otpadnih voda od 2015. Nadalje.
Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda s tri komore, međutim, često se mogu naknadno ugraditi bez ikakvih problema, a mogu se i dalje koristiti kao predobrada za biološki proces pročišćavanja otpadnih voda, sve dok su netaknuti. U nastavku će se stoga objasniti njihovo načelo djelovanja.

Tri komore načelo

Tri komore za pročišćavanje otpadnih voda imaju bolji učinak od starijih modela s jednim komorom. Otpadne vode prolaze kroz sve tri komore zauzvrat. One mogu biti u kontejneru, ili čak biti oblikovane prstenasto kao jedan spremnik s priključnim cijevima.

Otpadna voda prvi ulazi u prvu komoru, gdje se krute tvari talože sedimentacijom. Oblagajući primarni mulj degradira tijekom vremena, čime se značajno smanjuje njegov volumen. Klar Čista voda dobivena odvajanjem krutih tvari ulazi u drugu komoru, gdje se krutine otopljene u vodi pohranjuju kao sedimenti s vremenom. Odlučujući za stupanj čišćenja ovdje je vrijeme boravka.

Preko preljeva, voda, koja je po drugi put očišćena, ulazi u sekundarno pojašnjenje, odakle se onda može isušiti ili iz njega ispumpati. Dakle, nijedan sediment ne može ući u prozirnu vodu više.

Razlozi za zabranu rada

Od 2015. godine, domaće postrojenje za obradu otpadnih voda dopušteno je samo u Njemačkoj ako rade s biološkim procesima pročišćavanja otpadnih voda.

Razlog za to je europska harmonizirana okvirna direktiva za upravljanje vodama koje je usvojila EU.

Mehanički oblici pročišćavanja otpadnih voda više nisu dopušteni kao jedini tretman otpadnih voda. Imaju previše opasnih zagađivača za vodu, posebno nitrata.

Međutim, sustavi se mogu naknadno ugraditi i ostvariti troškove od oko 3.500 eura za male sustave. Međutim, oni također mogu ostati u funkciji kao pred-razjašnjenja za nizvodne biološke postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda.

Dok su SBR biljke najčešće prodane, udio izgrađenih močvara u posljednjih nekoliko godina raste.

Savjeti i trikovi Bavarska, Tiringija, Saska i Schleswig-Holstein nude sve subvencije za novu konstrukciju, kao i za naknadnu ugradnju.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar