Fire vigtige dimensioner for rendestenen

Med kun fire vigtige dimensioner til hurtigt at finde ud af den rigtige størrelse til den nye tagrende. Det er kun på størrelsen af ​​de respektive tag område, der skal drænes pålideligt med tagrenden.

tagrende vigtigt for facaden

Tagrenden beskytter facaden af ​​bygningen mod alvorlige skader og huset så samtidig mod fugt. Men tagrenden skal være dimensioneret stor nok til at rumme selv når en tunge bløde alt vandet.

For dimensionerne af tagrenden kan gøres tilstrækkelig stor, må man først kende dimensionerne af taget. Denne størrelse afgør derefter på de respektive dimensioner af den passende rende.

dimensioner for en tagrende halvcirkelformet

  • 60 til 70 millimeter i tagrende diameter til 25 kvadratmeter tag
  • diameter tagrende 100 millimeter til 50 kvadratmeter tag
  • 125 millimeter diameter tagrende til 100 kvadratmeter tag
  • 150 millimeter diameter tagrende Large til 160 kvadratmeter tag

tag - en flerhed af faldrør

Hvis taget er mere end 160 kvadratmeter, skal du bruge mindst to nedløbsrør. Selv hvis du ønsker at bruge en mindre diameter på tagrenden, bør du derefter kompensere for dette med to eller flere nedløbsrør.

Øget kapacitet i kasseform

Tagrenden i box format tager omkring ti procent mere vand end standard halvrund tagrende. Så du kan sikkert bruge den kasseformede rende. Dette er praktisk, når taget er på grænsen mellem to størrelser tagrende.

faldrøret at svare til størrelsen af ​​taget og tagrenden

  • 60 millimeter i diameter ned rør op til 25 kvadratmeter tag
  • 80 mm i diameter nedadgående rør op til 50 kvadratmeter tag
  • 100 millimeter dråbediameter rør op til 100 kvadratmeter tag
  • 100 til 120 millimeter i dråbediameter rør op til 160 kvadratmeter tag
Tips & tricks Hvis din gamle tagrende blev beregnet i henhold til de gamle dimensioner i eksempel 7 stykker eller otte stykker, bør du helt genberegne passende diameter til den nye kanal for at beskytte bygningen pålideligt mod fugtskader ved regnvand.

Mens der er Umrechentabellen for de gamle dimensioner, men beregningerne er ikke tilpasset de ofte stærkere i dag regnskyl. Den Umrechentabellen også ikke give diameteren ved men metaloverfladen, der er blevet bygget ind i tagrenden.

Del med venner

Forlad din kommentar