Een fles kan op eenvoudige wijze worden gehalveerd

Glas heeft een eigenaardigheid waarvan maar weinig mensen weten of kunnen herkennen. Het materiaal is strikt genomen fysiek een vloeibaar materiaal dat stolt door onderkoeling. Deze functie kan worden gebruikt om een ​​fles te halveren zonder te moeten zagen of snijden. Warmte en koeling zijn voldoende.

Halveren zonder te zagen of zagen

Als u een fles in dwarsrichting wilt halveren, hoeft u het materiaal niet te snijden. De specifieke materiaaleigenschappen maken het mogelijk om een ​​soort gecontroleerde breuk te verschaffen door selectieve gedeeltelijke verwarming en koeling om de flessendelen te scheiden.

Wat dwars werkt, is echter niet mogelijk in de lengterichting. Hiervoor is een Dremel nodig. Van een fles zonder bodem kunnen tinker decoratieve lantaarns zijn.

Om een ​​fles van glas

  • Brandbaar string / koord halveren of
  • koperdraad
  • Koud water
  • ijs
  • vlam bron (kaars, bunsenbrander)
  • Dremel
  • water emmer
  • schuurpapier

1. Verhit markers

ingesteld Omdat warmte marker en het hoofd kunt u drie verschillende benaderingen toe te passen , Met een Dremel of een harde kras moet je de gewenste brekende rand rondom de flesbuik snijden. U kunt ook een brandbaar snoer, snoer of koperdraad om de cilinder wikkelen op de gewenste hoogte. Belangrijk is de nauwe bezorgdheid van de marker.

2. Verwarm de fles

Draai de fles over een kaars of een bunsenbrander, zodat de marker opwarmt. Een draad zou rondom moeten "verbranden", een koperdraad zou moeten gloeien en een kras zou melkachtig moeten worden.

3. Dompel de fles onder

Dompel de verwarmde fles onder in een emmer koud water om af te koelen. Met toegevoegde ijsblokjes versterkt u de noodzakelijke "koude schok". Als het onderste gedeelte van de fles tijdens de eerste duik niet valt, herhaalt u de procedure. Bij de derde passage ten laatste, delen de helften. Ent 4. Defuse breekranden

U kunt de scherpe breekranden onschadelijk maken met schuurpapier korrel 200. Met bekwame roterende bewegingen over de vlambron, kun je de randen ook afronden door te smelten.

Tips & Tricks Wees voorzichtig bij het onderdompelen van de verwarmde glazen fles. Hoe heter het glas is bij de marker, hoe schoner het is en hoe sneller het breekt. De emmer mag niet te diep zijn, zodat de valhoogte van het deel met de peelingfles matig blijft.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter