Een kast achterwand wordt vaak gemaakt van zeer dun materiaal

Living In standaard meubilair, meubilair en kabinet fabrikanten leveren kabinet achterwanden van dun hardboard. De drie tot vijf millimeter dikke panelen zijn aan één zijde gecoat of geverfd met plastic. Het naar buiten gekeerde oppervlak heeft een soort schermpatroon. De kwaliteit van het meubilair verbetert ook het ontwerp van de achterwand.

fixeren en Manufacturing

meeste fabrikanten leveren standaard medium density fiberboard (MDF) van drie millimeter dik als meubel en kast rug. Het binnenoppervlak is wit geverfd of gecoat om het textiel in de kast te beschermen.

Voor een grote kledingkast met overheadhoogte en twee of meer deuren, bestaat de achterwand van de kast uit meerdere delen. Ze zijn verbonden door profielstroken, waarin de achterwanden aan beide zijden kunnen worden geplaatst.

De fabrikant bestelt een rondlopende groef met een voldoende sponnaatdiepte op het kastframe. De achterwand is geplaatst. De dunne versies hebben het voordeel dat ze door elasticiteit kunnen worden bevestigd zonder een kastzijde te openen door ze in te brengen.

industriële materialen en eigenschappen

De vezelplaat kan worden vervaardigd in verschillende manieren en met verschillende composietmaterialen:

  • pressboard
  • kleeffoliën
  • (OSB)
  • vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF)
  • Druk substituten (karton)

Allen eenvoudige uitvoeringen hebben gemeen dat ze gevoelig zijn tegen vocht en vocht en hebben slechts een lage impact en slagvastheid. Ze kunnen worden versterkt door sterkere platen, met groef en vouw moet dienovereenkomstig worden herwerkt.

In hoogwaardige meubelklassen worden panelen van echt hout als achterwand van een kast gebruikt. Kwaliteitsfabrikanten gebruiken meestal multiplex met diktes tussen vijf en acht millimeter. De achterwanden van de kast stabiliseren ook zeer grote kasten die als scheidingswand fungeren vanwege hun verstijving.

Alleen voorwaardelijk geschikt voor coating en behangen

De geperste achterpanelen moeten worden gecontroleerd op geschiktheid voordat ze worden verwerkt. Omdat schilderen of behangen altijd geassocieerd is met het aanbrengen van vocht, kan het resultaat onbevredigend of onbruikbaar zijn.

In sommige gevallen kunnen eenvoudige achterwanden van de kast worden verfraaid als "droge" kleurstoffen zoals spuitverf worden gebruikt. Over het algemeen echter een bovenplaat van beter materiaal dan de achterwand van de kast afdekken of de veilige weg verwijderen en vervangen.

Tips & TricksAls u schimmel ontdekt op de achterwand, vervangt u deze. De sporen "eten" diep in drukplaten en kunnen niet volledig worden verwijderd door te reinigen.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter