Een vloer van giethars als praktisch alternatief

Slechts langzaam gedraagt ​​het vloerontwerp zich met een laag giethars in de privéruimte. De vloer heeft sinds lang de reputatie schadelijk te zijn voor de gezondheid als gevolg van verdamping en oplosmiddelgehalte. Een moderne harsvloer is nu verdampingsvrij en in sommige versies oplosmiddelvrij.

Drie soorten harsen met twee of drie lagen

Onder de verschillende casting harsen worden voornamelijk aangeboden drie soorten harsen voor verwerking als vloerbedekking in de particuliere sector. Acryl- en epoxyharsen evenals polyurethanen hebben de juiste eigenschappen voor de verschillende vereisten en toepassingen.

Afhankelijk van het gewenste ontwerp, vooral met betrekking tot optische effecten, zijn versies met twee en drie lagen beschikbaar. Terwijl transparant en zwart-wit versies van ervaren klussers vaak zelf, geometrische patronen, overgangen en speciale effecten zoals reflecties of mica kan worden uitgebracht zijn relatief duur om te implementeren.

Houdbaarheid en additieven

Fysiek is een harsvloer zonder problemen geschikt als vloerbedekking. Het veelvuldig gebruik als vloerbedekking in de commerciële en industriële sector is vooral een uitdrukking van de hoge belastbaarheid van het materiaal. In principe zijn de eigenschappen van gietharsen voor privéwoningen onevenredig.

Een giethars bestaat uit de twee basiselementen hars en verharder. Daaraan toegevoegd zijn additieven die de hars speciaal gewenste extra eigenschappen geven. Deze omvatten bijvoorbeeld UV-bescherming, verhoogde slijtvastheid, glansverbetering, verandering in de installatiehoogten en uithardingstijden.

Onjuiste behandeling is gevaarlijk voor de gezondheid en giftige

Hoewel veel fabrikanten hun producten te adverteren, meestal in kit-vorm, maar ook voor de leek gemakkelijk om mee te werken, een aantal fundamentele aspecten moeten niet worden verwaarloosd in een vloerbedekking gemaakt van giethars:

  • De meeste harsen te ontwikkelen bij de verwerking van giftig dampen
  • Veel harsen zijn nu al met een simpele aanraking met de huid schadelijke
  • residuen en onjuist behandeld harsen als gevaarlijk geclassificeerde
  • een imperfect de verwerking van de harsen harden er niet goed uit en als vloerbedekking onbruikbaar

principe geldt voor hars, die ook in gevoelige gebieden, zoals kind gegoten of slaapkamers kunnen worden gebruikt. De betrouwbare professionele verwerking is echter ernstiger dan sommige andere vloeren. Terwijl een niet-uitvoering, bijvoorbeeld in tegel of vloerbedekking meestal tot gevolg mechanische defecten zoals losmaken, schillen of oneffenheden, altijd gezondheidscomponent speelt een rol bij giethars.

Tips & trucs Voor de verwerking van giethars, moet u uitgebreide veiligheidsmaatregelen treffen, waaronder met betrekking tot de aanwezigheid van kinderen en huisdieren.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter