Podnicu od lijevanog smole kao praktična alternativa

graditi polako, dizajn kat prevladava s premazom od smole za lijevanje u privatnom sektoru. Podovi su odavno bili ugled štetnih za zdravlje zbog isparavanja i sadržaja otapala. Moderna podna smola sada je bez isparavanja i u nekim verzijama bez otapala.

tri vrste smola s dva ili tri sloja

Među različitim smole za lijevanje pretežno su na raspolaganju tri vrste smole za obradu kao podnu oblogu u privatnom sektoru. Akrilne i epoksidne smole kao i poliuretani imaju odgovarajuća svojstva za različite zahtjeve i primjene.

Ovisno o željenom dizajnu, osobito s obzirom na optičke efekte, dostupne su dvije i troslojne verzije. Dok transparentne i crno-bijele verzije iskusnih majstora često može biti sam, geometrijskih uzoraka, usponi i specijalne efekte kao što su refleksije ili tinjca baci relativno skupa provesti.

Rok trajanja i aditivi

Fizički, podna smola prikladna je za podno grijanje bez ikakvih problema. Česta uporaba kao podne obloge u komercijalnom i industrijskom sektoru prije svega je izraz visokog nosivosti materijala. U načelu, svojstva lijevajućih smola za privatne kuće su nerazmjerna.

Smola za lijevanje sastoji se od dva osnovna elementa smole i stvrdnjavača. Dodani su i aditivi koji daju smoli posebno poželjna dodatna svojstva. To uključuje, na primjer, UV zaštitu, povećanu otpornost na abraziju, poboljšanje sjaja, promjenu visine ugradnje i vremena stvrdnjavanja.

Nepravilno rukovanje je opasan za zdravlje i otrovne

Iako mnogi proizvođači oglašavaju svoje proizvode, uglavnom u obliku kita, kao i za laik lako raditi, neki osnovni aspekti ne treba zanemariti u podne obloge izrađene od lijevanog smole:

  • Većina smole razviti pri obradi otrovan pare
  • Mnogi smole su već s jednostavnim kože kontakt štetnih
  • ostataka i nepravilno rukuje smole kao opasni razvrstan
  • nesavršenog preradu smole ne otvrdne izgleda dobro i biti kao princip podovi neupotrebljiv

vrijedi da se baci smole, koja je također u osjetljivim područjima kao što su dijete ili spavaće sobe mogu se koristiti. Pouzdana profesionalna obrada, međutim, ozbiljnija je od nekih drugih podova. Dok je neizvršavanje, na primjer u crijep ili tepih polaganje obično rezultira mehaničkih oštećenja, kao što su popuštanje, piling ili neravnine, uvijek je zdravlje komponenta igra ulogu u lijevanje smola.

Savjeti i trikovi Za obradu lijevane smole trebali biste poduzeti opsežne sigurnosne mjere predostrožnosti, uključujući i prisutnost djece i kućnih ljubimaca.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar