Cementa žbuka izvana je i dekorativna i otporna na vremenske uvjete gradnje

Za vanjske zidove i fasade cementne žbuke donosi s odgovarajućim svojstvima. Kada žbukanje izvana treba razmotriti nekoliko čimbenika. Pogreške za miješanje ili obradu mogu u suprotnom uzrokovati da se žbuka razbije i pukne. Kako bi se pojednostavila obrada, mogu se odabrati aditivi prilagođeni aditivima. Potrebni

varijabilnih svojstava žbuke sve

napravljen od istog osnovnih sastojaka pijeska, vode i veziva. Aditivi stvaraju ili poboljšavaju različita svojstva. To uključuje gustoću, elastičnost, adheziju, izgled i stabilizaciju. Kod obrade cementne žbuke obično se obrađuju na vertikalnim površinama. Osim stalnog držanja, odgovarajući aditivi također osiguravaju neposrednu podršku tijekom i tijekom nanošenja.

Kada žbukanje s cementnim mortom, pot life je također važan. Vrijeme sušenja miješane žbuke mora dovesti dovoljno viskoziteta za rad. Na ovo svojstvo utječu i aditivi, bez utjecaja na naknadno ispravno postavljanje i stvrdnjavanje.

Prilagodba obrade okolnostima

Zidarstvo se može sastojati od mnogo različitih materijala. Pored uobičajenih betonskih opeka s glinom ili keramičkim ili prirodnim kamenjem moguće je. Prilikom nanošenja cementnog morta mora se uzeti u obzir taj faktor. Porozni tipovi betona omogućuju bolje prianjanje od glatkih površina. Ako je potrebno, slojevi moraju biti naneseni na češćim i tanjim intervalima.

Na poslu, uvjeti okoliša određuju uspjeh ili neuspjeh. Na primjer, ako nezasjenjen izravna sunčeva svjetlost djeluje na svježem žbuke, voda sadržana isparava prebrzo i cementni mort ne vrijedi. U kiše i visoke vlažnosti, održavanje i sposobnost postavljanja negativno utječe i može dovesti do značajnih nepravilnosti.

Zamjena cementne žbuke na vanjskoj

  • cementne žbuke (postavljen na tlo)
  • cement završni sloj (set za ispiranje)
  • čistom hladnu vodu
  • spremnik za miješanje s lopaticom ili
  • Mixer
  • lopatica
  • rukavice
  • respiratornog i zaštita oko

prvi podzemni

Čišćenje zidanje u mjeri u kojoj se spominje u sobama kao Besenški. Neravnina uzrokovana natečenim zglobnim mortom će vas srušiti i izravnati. Ne morate to učiniti s milimetrijskom točnošću.

2. Vanjski uvjeti

Ako ne možete isključiti sunčevo zračenje i oborina tijekom rada i prvih nekoliko dana nakon žbukanja nijansu, ili zaštititi gipsane površine zaštitnim ceradama ili listovima. 3. Miješanje

Pomiješajte cementnu žbuku prema uputama proizvođača. Napominjemo iznos koji možete obraditi u životu. Ako koristite gotovu žbuku, ispunite samo odgovarajući iznos u svoju posudu za miješanje i zatvorite hermetičan odmora.

4. Isperite

nositi „baciti” flush navedeno od strane proizvođača s lopaticom na ili zida na.

5. Monomass

pomiješati nakon postavljanja temeljnog sloja na završni premaz i dovesti ga u skladu sa specifikacijama proizvođača dalje.

Savjeti i trikoviIko žbukanje, vodite brigu o svom zdravlju. Cement ne treba udahnuti, što se može dogoditi vrlo brzo kroz svoje prašnjave dosljednosti kad se osuši. Kada je vlažan, cementna žbuka razvija alkalijske svojstva koja mogu dovesti do opeklina. Izbjegavajte izravni kontakt s kožom s zaštitnom odjećom.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar