Een tuinhuisje met een plat dak is leuk en goedkoop

Iedereen die zijn tuinhuisje met een plat dak plant, kiest een van de goedkoopste typen voor een gezellige plek op zijn eigen terrein. Ongeacht of ze zijn ontworpen als een kosteneffectieve geprefabriceerde set of zelfgestuurd, de technische inspanning en de dakbedekking met bitumineuze membranen kunnen snel worden gerealiseerd.

Constructie en dichtheid

Het bouwprincipe voor een schuurtje met een plat dak is de eenvoudigste bouwwijze voor een tuinhuis. Op de vierkante of rechthoekige plattegrond is een dakframe aan de omtrek gemonteerd en parallel geschakeld met dakstrips. Verstrengeling Houtstrips met tand- en groeftechnologie, drukplaat, houtvezel of multiplexplaten worden op de dakrails vastgespijkerd. Afhankelijk van de behoefte aan bescherming, kan een folie voor de afdichting volstaan ​​als er geen in verval geraakte apparatuur in de tuinschuur staat.

Om gevoelig textielmeubilair te beschermen tegen vocht, is het aan te raden het platte dak af te dichten met gelaste bitumineuze membranen. Bovendien moet een dakhelling van drie tot zeven procent worden gegeven om de resulterende plassen te vermijden.

Ontwerp en uitrusting

Veel fabrikanten van geprefabriceerde sets voor tuinhuisjes hebben hun platte dakproducten als designhuizen. Speciale elementen zoals grote vleugeldeuren, ronde ramen en gekleurde buitenbekleding creëren een aantrekkelijk uiterlijk. Ook is de brede overleving van het platte dak aan twee of alle vier zijden een populair ontwerp. Garten Garden-eigenaren kiezen graag voor een tuinhuis met plat dak en een geïntegreerd terras. Onder het dak wordt een deel herbouwd met muren en een ander deel blijft open. Het resultaat is een beschutte patio, waarop bijvoorbeeld een met grills werkende of ongevoelige tuingereedschap kan worden opgeslagen.

Leveranciers en kosten

weka-holzbau.com leidt 18 verschillende tuinhuismodellen met platte daken, van de eenvoudige kubus tot het designobject.

gartenhaus-gmbh.de biedt voornamelijk tuinhuisjes aan met een plat dak van massief hout, wat ook invloed heeft op het dak.

  • gartenhaus.holzprofi100.de leidt als online retailer verschillende merkfabrikanten zoals Karibu.
  • De eenvoudigste kits voor 'houten kubussen' als tuinschuurtje met een plat dak beginnen bij prijzen vanaf vijfhonderd euro. Gewoonlijk wordt het dakdichtingsmateriaal zoals bitumen of platte dakfolie niet inbegrepen. De grootste keuze aan tuinhuisjes met platte daken ligt in de prijsklasse tussen duizend en tweeduizend euro.
  • Tips & Tricks Als je zelf een tuinhuis met een plat dak wilt bouwen, moet je een beheersbare uitdaging voltooien. Het is echter belangrijk dat de dakventilatie, die voorkomt dat het hout of de stroken permanent nat blijven. Het advies van de expert moet worden ingewonnen.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter