Curi podrumu zgrade u opasnosti

graditeljstva Ako podrum curi, opsežna obnova je obično neizbježno. Postoje metode brtvljenja koje se mogu izvesti iznutra. Oni su bolesni, ali loša kontrola. Na sigurnoj strani je samo profesionalno brtvljenje vanjskog zidarstva.

hidroizolacija uvijek rizik

jasnije naznake propušta podrumu je prodor vlage i soli. Neovisni procjenitelj može mjeriti vrstu i intenzitet prodiranja vlage. Iz toga se može izvesti i nedvosmisleno utvrditi da li je voda ulazi izvana, a vlaga se proizvodi unutar ili izvan.

Rizik da su propuštanja nisu potpuno zatvorena nakon što je obnova iznutra visoka. Imajte na umu, i da voda poput povlačenjem u zidove i ne zaustavljaju se na višim zidovima čini, na primjer, u prizemlju. Nedovršena obnova interijera može biti čista optička kozmetika.

Metoda ubrizgavanja

Metoda se uglavnom koristi za zatvaranje propusnog podruma iznutra. U metodi ubrizgavanja bušene su rupice u podrumskom podu i podrumskim zidovima. Zatim se kroz rupice ubrizgava brtveni materijal, koji se širi na vanjski zid podruma.

Posebno osjetljiva točka je podnica, prijelaz od poda do podrumskih zidova. Ako su propuštanja lokalizirana ovdje, mogu se dodatno "cijepiti" tehnikom ubrizgavanja. Budući da se voda i vlaga kreću kroz zid, pronalaženje točnih mjesta često je teško ili nemoguće.
Nakon postupka ubrizgavanja, samo će se čekati da se vlaga osuši. Stoga se za to vrijeme treba odvojiti kućištem ili drugim zavarivanjem iznutra.

Održivo puna obnova vanjskog

  • jamu oko zidova podruma do dubine ploœu kopaju
  • Kvar zidanje, cigle, žbuke i stari brtvilo uklanjaju
  • dvokomponentni debelog sloja ili bitumenske ploče primijeniti
  • zaštitni runo staviti na kaput i pit odvodnje materijal za zatrpavanje
Tips & TricksSie ne bi trebalo Mnogi dobavljači koji žele zapečati svoje podrum s unutarnjim premazom poslušati obećanja. To je fizički i strukturno nemoguće.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar