Een lekkende kelder van het gebouw in gevaar

Als een kelder lekt, een grondige renovatie is meestal onvermijdelijk. Er zijn afsluitmethoden die van binnenuit kunnen worden uitgevoerd. Ze zijn ziek maar de slechte controle. Aan de veilige kant is alleen de professionele afdichting van het buitenmetselwerk.

waterdicht altijd risico

duidelijker beeld van een lekkende kelder is het binnendringen van vocht en zout. Een onafhankelijke beoordelaar kan het type en de intensiteit van de penetratie van vocht meten. Hieruit kan hij zonder twijfel afleiden en vaststellen of het water van buiten naar binnen doordringt en het vocht binnen of buiten opkomt.

Het risico dat de lekken niet volledig zijn gesloten na een renovatie van binnenuit is groot. Er moet ook worden opgemerkt dat water zich graag in wanden sleept en niet stopt bij hogere muren, bijvoorbeeld op de begane grond. Een onvolkomen renovatie van het interieur kan pure optische cosmetica zijn.

Injectiemethode

Een methode wordt hoofdzakelijk gebruikt om de lekkende kelder van binnenuit af te dichten. Bij de injectiemethode worden gaten in de kelderverdieping en kelderwanden geboord. Vervolgens wordt een afdichtmiddel door de gaten geïnjecteerd, die zich naar de buitenmuur van de kelder verspreidt.

Een bijzonder gevoelig punt is de kelderverdieping, de overgang van vloerplaat naar kelderwanden. Als hier lekken zijn gelokaliseerd, kunnen ze bovendien "gevaccineerd" worden met de injectietechniek. Omdat water en vocht door het metselwerk migreren, is het vaak moeilijk of onmogelijk om exacte locaties te lokaliseren.
Na de injectieprocedure zal alleen wachten op het drogen van het vocht helpen. Daarom moet voortaan worden afgezien van behuizing of ander afdichtingswerk van binnenuit.

Duurzame volledige vernieuwing van buitenaf

  • put rondom de kelder wanden vloerplaat diepte dig
  • Defecte metselwerk, baksteen, gips en oude afdichtmiddel verwijderd
  • tweecomponenten dikke bekleding of bitumen platen op
  • beschermende fleece zetten jas put drainagemateriaal aanvulling
Tips & TricksSie mag niet Veel leveranciers die hun kelder willen afsluiten met een binnencoating luisteren naar beloften. Dit is fysiek en structureel onmogelijk.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter