En lädersoffa men lite regelbundet underhåll

leva ett skinnsoffa är inte bara populär för sin ädla utseende och sittkomfort. Den naturliga djurhuden kräver också relativt liten vård. Detta bör dock ske noggrant och regelbundet för att säkerställa att känslan och utseendet upprätthålls. Läder typ och bearbetning besluta om åtgärderna.

Vård genom förebyggande

Lädervård är fokus för vård av en lädersoffa. Det är vanligtvis relativt obehagligt och är begränsat i underhållsunderhållet vid dammning och eventuellt "massage". Potentiella farokällor bör elimineras eller undvikas i förväg. Typiska åtgärder kan vara:

  • konsumerar Inga drycker på soffan eller skyddshöljet sämre
  • husdjur med klor som katter obevakade i sängen lämnar utrymme skinnsoffa framför långvarig direkt solljus
  • inte skydda Vid lagring soffan i fuktig, smaklös lager eller källare undvika att placera
  • Extrem fuktighet av mer än sjuttio procent
  • ungefär lös smuts som smulor omedelbart avlägsna
  • minskning av misstag landade vätskor genast med absorberande hjälpmedel

läder har självbevarande styrkor

De olika typerna av läder kräver olika intervall för grundläggande vård och underhåll. Mjukt läder bör ha en grundlig grundvård minst en gång om året, öppen pärlmocka läder två till tre gånger om året. Idealiskt följs tillverkarens instruktioner. Nutzungs Användningsfrekvensen och intensiteten spelar en viktig roll. Varje lädersoffa gillar att flytta sitt läderlock. Omsorg är den vanliga "massagen" av läder för att hålla den smidig och elastisk. Efter ungefär veckovis avdragning tjänar det att knacka eller gå på strukturen. Hon fördelar sin naturliga kollagen och fett jämnare och renar sig lite.

att köra lämplig vård för din skinnsoffa

Gentle agent

    • impregnerings
    • mjuk borste Mjuk trasa

första Dammborsten läder som regelbundet från. Du kan dab upp klädt slät läder med en fuktig trasa, men torka aldrig av det. Öppna porerna fortsätter att knacka på dina fingrar under borstning. Använd inte dammsugare, eftersom munstyckets kanter medför stor risk för skador på läder.

2. Sätt lite kräm för alla typer av läder hittar läder oljor eller kroppsmjölk, som kan bidra till bevarandet av läder. Applicera dessa enligt tillverkarens anvisningar och dosera dem sparsamt. Försök alltid åtgärden först på en obekväm plats. Remedier som innehåller parfymer och pigment bör användas, om alls, bara en gång vart tionde år för en större översyn.

3. Biologiska hygienprodukter

Även om det låter frestande att bibehålla naturläder i ett biologiskt sätt, har de naturliga hygienprodukter har vissa nackdelar. De blir rancid och börjar stinka eller skada läder på lång sikt. Använd inte någon av dessa kemiskt garvade läder. Im 4. Impregnera

Applicera ett impregneringsmedel enligt tillverkarens instruktioner enligt läder och preparat. För kraftigt använda läderytor kan två till tre impregneringar per år vara ideala, annars en gång per år.

Tips & tricks Om du vill ta bort lukt är tidsfaktorn din ultimata allierade. Parfymer är alltid väldigt stressiga.

Dela med vänner

Lämna din kommentar