Un pic de ansamblu asupra: grupuri de ipsos

Construcții Cu multe diviziuni care există pentru tencuieli mortar, de multe ori duce la o valoare justă de confuzie. Pentru a oferi o mică claritate, veți găsi în următorul articol grupurile "oficiale" de tencuieli, așa cum le descrie DIN. Citește aici.

grupe ipsos conform DIN

Egal întâi - pentru zidărie și toate mortarul care sunt utilizate acolo, DIN 1053 este valabilă pentru toate tencuieli minerale dar DIN V 18550. Rășina sintetică face apoi sunt reglementate separat în 18558th DIN

tencuieli minerale

  • Grupa PI include toate tencuieli de var, Luftkalkputz, var hidraulic sau tencuială cu var hidraulic
  • Grupul P II sunt toate ciment var
  • Grupul P III sunt toate tencuielilor de ciment

Grupele IV și V sunt toate gips, ipsos nisip gips și Gipskalkputze, în Grupa V cu un procent mai mare de gips.

Această diviziune într-adevăr clar este, din păcate, complicată de faptul că există încă DIN EN 13279 sunt paralele cu o separat - face împărțirea în grupuri de B1 până la B7 - și destul de complicate.

Ca o regulă, este însă că, în orice caz, să fie confruntată numai urmând instrucțiunile producătorului pentru tencuiala permisă pe un material de construcție. Ca o regulă, atunci a verifica, de asemenea, pentru motive de siguranță din nou și comercianții să nu utilizeze un agent de curățare abraziv, care nu se oprește la sfârșitul anului.

tencuieli de rasini sintetice sunt un grup separat include

Rășina sintetică face, așa cum sa menționat deja, în propriul grup standard - spre deosebire de tencuieli minerale sunt difuzie strânse în majoritatea cazurilor, care este de obicei relativ nefavorabil. Cu toate acestea, în practică acestea sunt unul dintre cele mai comune tipuri de ipsos.

Tencuielile minerale sunt adesea folosite numai ca tencuială ascunsă și astăzi sunt aplicate cu mașina în majoritatea cazurilor. De asemenea, tencuieli de var care au fost câțiva ani greu de folosit în practică, au fost abilitatea de a le prelucra cu ajutorul unei mașini și un singur strat, din nou, în mare a cererii.

În plus, există instrucțiuni corespunzătoare de procesare și utilizare pentru fiecare tencuială din DIN.

Tips & Tricks tencuiala ar trebui să fie întotdeauna utilizat ca tencuială de finisare - amestecarea „rețeta“ este o știință în sine și necesită o mulțime de experiență. În plus, este necesar un calendar adecvat.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul