Zid od pijeska-vapno opeke: Prednosti i nedostaci

čvrstog građevinskog materijala cigle nisu jedini način: pijesak-vapno opeke za zidanje mora često bolje mogućnosti i robustan prednost cijena u proizvodnji zidova u čvrste konstrukcije. Ovdje ćete naučiti sve o građevinskom materijalu.

vapnenačka pješčenjaka popratne informacije danas je često proizvedeni proizvod - prirodni vapnenačka pješčenjaka, međutim, nalazi se samo rijetko. Međutim, proizvodnja uzrokovano dosljedno manje troškove nego spaljivanjem cigle na relativno visokim temperaturama - dakle pijesak-vapno cigle građevinskog materijala često mnogo jeftinije.

samo vanjski izložbeni vapnenačka pješčenjaka moguće nedostatke na otvorenom zidove pijeska vapno opeke moraju biti izolirani relativno veći nego vanjski zidovi od opeke ili betonskih blokova - ovdje obično rezultira ukupnom tada često troškovno nedostatak - ali to ovisi uvijek o pojedinom projektu izgradnje.

Trenutno ima perforirane opeke 8 DF
11,5 x 50 x 24 cmkalksandstein-discount.de1,36 EUR / komad
KS DF 240 x 115 x 59 mm 352domapor.deEUR / 1.000
pijesak-vapno
plana kamenje KSR (P) DF 5-248 x 150 x 248 mmdomapor.de1692 EUR / 1.000
KSL R (P) 6 DF Plan otvor kamenaebay.de1524 EUR / 1,000

što prilikom kupnje paziti? / Preporuke

Za vapnenačkih pješčenjaka zidanje, tamo područja i za sva druga područja gradnje - povezane standarde koji se moraju poštivati. To se odnosi na debljinu stijenki kao i na tlačnu čvrstoću upotrijebljenih građevinskih materijala. Međutim, budući da je to puno veće za opeke od pijeska-vapno nego za cigle, zidovi se obično mogu razrjeđivati. U svakom slučaju važna je informacija o primjenjivom materijalu i prije svega propisima o obradi vapnenog pješčenjaka.

Teški težina kalcijevog silikata, zidovi strane čine često teško - za samostalno graditelja stoga je upotreba tankoslojnim mortom i polaganje kočije vrlo dobar način kako bi vaš život lakšim.

Daljnje informacije o temi:

  • Pregled važećih standarda za pijesak-vapno opeke: LINK
  • Information stranici njemačkog udruženja za pijesak-vapno opeke industrije eV: LINK
  • članak u Wikipediji: LINK
polaganje na tankoslojnim mortom štedi novac kada pijesak-vapno se koristi kao betonski jedinice, korištenje tankih krevet maltera je moguće , U usporedbi sa svježim mortom, konzumacija maltera je znatno niža, što također štedi mnogo novca. U pravilu je konzumacija maltera manja od desetine u usporedbi sa svježim mortom.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar