Een massale huis met een kelder: de kosten van thuis droom

Een massale huis met kelder van het huis te kopen droom is nu eenmaal voor veel mensen. Iedereen weet dat zo'n huis niet goedkoop is. Waar zijn de huidige prijzen - en wat moeten eigenaars van gebouwen overwegen?

Witte ton - of zwarte ton?

Een geprefabriceerde kelder van beton is tegenwoordig meer algemeen dan de metselwerkvariant. Betonnen kelders, de zogenaamde "witte kuipjes", zijn beter geseald wanneer ze professioneel worden ontworpen en vormen op betrouwbare wijze schimmelvorming.

Een bakstenen kelder heeft echter het voordeel dat veel zelfstandigheid mogelijk is. Wie zijn kelder voor het grootste deel met behulp van vrienden en kennissen creëert, bespaart veel geld. Van een professionele hand is de "zwarte kuip" duur.

De kosten van de kelder voor uw massale huis

Plan voor een compleet gemaakt door de professionele "zwarte tank" ongeveer 50.000 tot 70.000 euro per. Werk met ons - en verlaag de prijs!

Een geprefabriceerde kelder van beton is over het algemeen goedkoper zonder eigen arbeid. Bereken kosten van ongeveer 20.000 tot 40.000 EUR, afhankelijk van het vloeroppervlak van uw huis en de keldervariant.

Voor een complete kelder u meer te betalen in de afgewerkte kelder, een verhuizing of Mitbaukeller opslaan: individuele werk wat geld. U betaalt toeslagen voor een kelder met extra hoge plafonds. Massa Een enorm huis met een wit bad: Prijsvoorbeeld

Een aannemer kan een enorm huis plannen en bouwen op basis van persoonlijke eisen. Het huis zelf kost hem 270.000 euro, plus de kant-en-klare kelder.

kostenoverzicht

prijs1. Individueel ontworpen massale huis
270.000 EURtweede opgraving voor de kelder
5800 EUR3. afgewerkte kelder in volledige versie
41000 EURalgehele
316.800 EURgedeeltelijke kelder bespaart geld

Als u een volledige kelder is te duur, dan kun je jezelf beperken tot een kleiner gebied. Denk na over welke kelderverdieping je echt nodig hebt!

Tips & TricksAls uw kelderkamers dienen als een verlengde leefruimte, denk dan aan een geschikte thermische isolatie. Een hoge kelder biedt de mogelijkheid om veel licht binnen te laten door grote ramen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter