Došlo je do nezgode? Kako ukloniti zidnu boju od odjeće!

Zidna boja najbolje se uklanja od odjeće kada je još uvijek svježa i suha. Brza reakcija je potrebna kada pada na džemper ili hlače pada! Koristite tekuću vodu i nekoliko kapi tekućeg sapuna da biste uklonili i isprali mokru boju od vlakana. Međutim, ako je tvar već sušena, potrebni su drugi načini.

zidne boje na odjeći? Bolje spriječiti!

Nakon toga jedan je uvijek pametniji: pri slikanju, uvijek je vrijedno nositi staru radnu odjeću koja može biti prljava. stvarno te pokriti, dok su sve temeljne odjevnih predmeta iz, jer je jedan nas uči svakodnevnoj praksi: Pogledajte samo mali prostor pojavljuje zemljišta postoji jamči uprskati boje!

Uklonite osušenu boju od odjeće: je li to moguće?

Nažalost, život uči nešto drugo: Tko samo brzo uzima četku ili valjak na ruku puta, govori sve previše često da u ovih nekoliko minuta već se ništa neće dogoditi: A - whoosh! - kap je sjedio.

Nije uvijek moguće pravovremeno ukloniti boju od odjeće, a jednom kad se mrlja osuši, postaje mnogo teže riješiti ga.

Što je sa svim lijepim čišćenjem savjeta koje čitate na internetu ili od prijatelja pomoći? Upravo na početku: nemojte se obećavati previše! Sve ovisi o vrsti vlakna koja imamo ispred nas i koliko je uska boja.

Uz ove metode trebali biste ga iskušati!

Pokušaj da se riješite mrlje ne može se ozlijediti u ovom slučaju, jer je odjeća konačno razmažena. Tako da može samo bolje! Ovdje su metode koje se čine posebno obećavajuće, te su često uspješno testirana:

  • Uklonite mehaničkim: struže suhe boje svoje nokte iz tkanine: Možda je tako krhka i tako ne pridržavaju tekstilnih vlakana da su ostaci na ovaj način i može se ukloniti bez kemikalija. U slučaju nužde, koristite četku za nokte.
  • Šećerna otopina: Uz pomoć vode nanesite grubu zrnatu masu šećera, širite je na mrlju i trljate ga snažno. U osnovi to je i mehaničko rješenje koje koristi šećer kao oštar zrnati abraziv.
  • lak Metoda: Često se mrlje na odjeći preporuča znači da je lak za kosu je to sprej izravno na mrlju i pustiti ga da radi za pet minuta .. Zatim potopite u mlakoj vodi i protrljajte preostalu zidnu boju iz odjeće.
  • Koristite pećnu pjenu: prskajte pećnu pjenu izravno na mrlju i neka djeluje nekoliko minuta. Zatim isperite vodom i operite odjeću u perilici.
Savjeti i trikoviZa mehaničko uklanjanje, nemojte raditi zid boje dublje u vlakna umjesto uklanjanja iz odjeće. Premjestite četku za nokte ravnomjerno u smjeru cijevi i pažljivo promatrati što se događa s mrljama i tkaninom!
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar