Detektor pokreta u kupaonici

U vremenima visokih troškova električne energije, mnogi ljudi pribjegavaju jednostavnim sredstvima za uštedu neke struje. Ekonomična alternativa konvencionalnom prekidaču svjetla u kupaonici je detektor pokreta u kupaonici. Međutim, treba uzeti u obzir neke osobitosti.

Uštedite energiju s detektorima pokreta

Detektori pokreta ne mogu samo prebaciti jednog potrošača. Na detektoru pokreta također se može postaviti koliko dugo potrošač, primjerice, izvor svjetlosti treba kontrolirati.

  • ispred kuće
  • ulaz
  • stubište
  • dvorana
  • Kupaonica

osnovni zahtjevi za kretanje u kupaonici

Kupaonica je, međutim, prijedlog mora donijeti nekoliko osnovnih načela: Onda konvencionalni prekidači za svjetlo može svugdje zamijeniti s gdje ste ga brzo zaboraviti. Stoga bi uređaj trebao imati visoku IP vrijednost (prašinu i vlagu). To se odnosi na područje priključka i sam pokret

razlike u njihovom vrste detektor pokreta

potrebno između različitih vrsta pokreta razlikuju :.

  • PIR ili IR detektora (infracrvene)
  • HF radar ili mikrovalni detektori
  • fotoćelije detektor

PIR ili RF detektor

Detektori infracrvenog gibanja ne smiju se ometati nadgledati određeno područje. Nasuprot tome, detektori HF mogu se instalirati i skriveni iza zidova ili drugih komponenti (u kući ispod stropa) i još uvijek funkcioniraju besprijekorno.

U kupaonici, to može biti slučaj ako je tuš kabine s zavjesom za tuširanje ili s matiranim staklom instaliran. Ako stojite u tušu, IR detektor pokreta možda neće otkriti vaše pokrete i svjetlo će se prekinuti.

Možda bi se detektor kretanja trebao prebacivati ​​

Osim toga, postoje situacije u kojima treba ostati dulje u kupaonici ili WC-u. Tada bi se, naravno, neugodno osjećati ako je krug previše kratak. Stoga, detektori pokreta za takve situacije trebaju imati unutarnju sklopku ili instalirati uz detektor pokreta, sklop.

Rad s LED žaruljama

Osim toga, moderna žarulja mora se razmotriti. Sve više kućanstava koristi LED žarulje umjesto žarulja sa žarnom niti ili štedne žarulje. One zahtijevaju samo dio snage drugih spomenutih uređaja. Krug pokretačkog detektora mora odgovarati potrošnji energije potrošača.

Preostala struja i LED potrošači

Osim toga, detektor pokreta može prenijeti preostalu struju. To bi bilo za LED, kao da je u kontinuiranom radu. To je važno jer život LED žarulja nije definiran uključivanjem i isključivanjem, već radnim vremenom.

Dakle, krug ima LED moraju uvijek primjenjivati, tako da je faza L (struja vodeći) preko prekidača, a ne neutralnog vodiča N. dobro prilagođen za upotrebu u kombinaciji s LED žarulje su detektor pokreta koji integrira relej prekida napajanja imaju.

Savjeti i trikovi Ukoliko želite povezati svoj detektor pokreta u kupaonici: „Spajanje detektor pokreta” mogu se naći na detaljan vodič za razumijevanje uzorak prebacivanja bolje.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar