Bygga en stenmur

Väggar av natursten ger en viss originalitet till någon trädgårdsdesign och sätta accenter som blandar sig perfekt med det övergripande utseendet på en trädgård. För naturstenar finns det olika tekniker för att ställa dem. En gång en naturstenmur som är fast förbunden med murbruk eller annat lim. Å andra sidan en så kallad gips. Eftersom väggarna i en naturstenmur liknar den traditionella byggnaden av en vägg, har vi nedan skapat en konstruktionsmanual som du kan ställa in din naturstenmur som en gipsmur.

Egenskaper som placeras på en naturstenmur

Om du använder grova stenar, kan du självklart bearbeta dem med en hammare och en mejsel så att de vilar stabilt. Undvik också några upplyftade stenböjningar där vatten kan samlas senare. Särskilt på vintern kan vatten som samlas där frysa.

Stiftelsen väljs i ovannämnda konstruktion, så att underliggande vatten kan frysa på vintern utan att höja eller flytta väggen. Gruset har en kapillärbrytande effekt.

Naturligtvis kan du skapa en stenmur som ett staket. Den optimala konstruktionstekniken skulle vara användningen av gabioner, som vi beskriver mer i detalj i ovan nämnda länk. Gabioner är också lämpliga för andra trädgårdar och till och med husområden.

Dela med vänner

Lämna din kommentar