En edel takform - hvilke kostnader påløper for et hakketak?

Mange eldre bindingsverkshus har en hip taket, men også i nye bygninger som takkonstruksjonen virker interessant. For et hus som velger ikke fra rene bevaring grunner for en hip tak, er taket estetikk viktig. Hva er kostnadene for ham?

Hva er et hippelt tak? Wal Et hakket tak består av fire takflater som skråner mot hverandre. De motsatte overflatene har hver sin dimensjon. Fordi dette er hip taket til en mer komplisert konstruksjon enn den mye brukte saltak, entsehen etablere høyere kostnader. Kr Den krøllede hval er en spesiell form for hakketak. I den nedre delen av denne type tak begynner som et saltak, over hvilken takflatene er, men heller bakover.

Hvilke kostnader påløper for et taket tak?

Forutsatt med saltak på 60 EUR per kvadratmeter tak område for bygging av taket, kostnaden for valmtak være høyere.

Konverter taket med en pris på rundt 80 100 EUR per kvadratmeter - avhengig av de rådende forhold. Wal De takte takkostnadene varierer fra region til region.

Et stormsikkert takstativ i svære værsoner koster mer. Spesielle konstruksjoner som en dormer eller en loggia koster mer.

hip tak: kostnaden for taktekking og isolasjon

  • Dersom taket en gang bygget, har taktekker ennå å gi det med en takpapp og lekter. Han legger på dekselet. Til kostnaden av disse trinnene legges til lovbestemt termisk isolasjon.
  • For det forberedende arbeidet med taktekker du bør tillate ca 5 til 10 EUR per kvadratmeter, dekning av valmtak, vil du øke prisen mellom 20 og 100 per kvadratmeter - avhengig av materialet.
  • Den siste isolasjonen vil koste deg ytterligere 60 EUR per kvadratmeter. Ved å spare energi, kan du få disse kostnadene ut gjennom årene.

prøve prosjekt: valmtak kostnaden på 200 kvadrat

Et hus kan bygge et nytt tak med 200 kvm taket området. Kostnaden for takkroken utgjør 90 EUR per kvadratmeter, pluss en høykvalitets belegg og termisk isolasjon.

kostnadsoversikt

pris

taket bygge

18000 EUR

taktekking arbeid helt14 000 EUR
isolasjon12 000 EUR
samlet sparer44000 EUR
Kostnad: bosette manuell arbeidskraft skattLa timelønn å jobbe på huset ditt håndverkere identifisere seg separat fra materialkostnader , Send fakturaene til skattekontoret som en del av inntektsskatten.
Tips og triks tekniske tiltak på huset, noe som resulterer i energisparing er subsidiert av staten generelt. Forespør på KfW!
Del med venner

Legg igjen din kommentar