Een terrasverharding bepaalt de kenmerken van het pand

Grote verharde terreinen spelen een steeds grotere rol in onze huidige levensstijl. De redenen zijn veel. Waarschijnlijk het belangrijkste is dat geplaveide binnenplaatsen uit de tijd van grote boerderijen vanzelfsprekend waren en vandaag een renaissance beleven. Aantrekkelijke materialen laten alle mogelijkheden open. Vaak is het echter ook te wijten aan het gebrek aan vrije tijd naast gezins- en werkomstandigheden, waardoor verharde oppervlakken gemakkelijk te verzorgen zijn. Dit probleem is echter niet zo eenvoudig opgelost.
Als u een complete tuin wilt plaveien, dicht dan een groot gebied af volgens het ontwerp en voorkom dat het regenwater wegtrekt. Op dit moment echter, beginnen de voorschriften van de bouwautoriteiten en de lagere waterautoriteit. Deze worden in elke staat anders geregeld. Vraag daarom eerder om. Het afgesloten gebied is ook een kostenfactor, omdat veel afvalverwerkingsbedrijven dit gebied als afvalwaterafvoer berekenen.
Het is beter om deze bestrating te combineren met natuurlijk ontwerp, infiltratie en toename van het leven. Daarnaast een paar mogelijkheden.

Variant 1: waterdoorlatende pleister

Basisvoorwaarde is een onderbouw van grof grind, waardoor het regenwater weg kan sijpelen. Betonwerken is taboe in deze constructie. Op deze onderbouw kunt u waterdoorlatende gips gebruiken. Bijzonder geschikt voor dit doel zijn betonnen bestrating waarvan de flanken zijn voorzien van afstandserknoppen. Vorm de gezamenlijke afdichting met gemalen zand of kostbaar grind, de stoep blijft doordringbaar.
Dit type constructie is niet geschikt voor rijstroken. De vochtigheid bevriest in de gewrichten, en als je eroverheen rijdt met een zwaar voertuig, kan de stoepstructuur worden vernietigd.

Variant 2: Natuurlijke straatstenen met breuken

Straatstenen moeten hoe dan ook gelegd worden met 3 tot 5 mm brede voegen en moeten waterdoorlatend zijn zoals in variant 1. Maar je kunt grote verharde gebieden losmaken door Rondelle met bloemenranden of op een bijzonder grote binnenplaats met bomen. Of maak een pauze door een waterpartij. Elke vierkante voet open ruimte helpt de natuur, uw portemonnee en verhoogt uw woningwaarde.

Variant 3: Combineren

Lanen naar de garage enz. Zijn het zwaarst beladen. Gebruik voor deze oppervlakken een gesealde pleister om zeker te zijn. De flanken van deze sporen worden begrensd door een beplante strook en voor de rest van het gebied gebruik je grasklinkers. Toch vermijdt u een zegel aan het oppervlak.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter