Gebouwd verschiedene Er zijn verschillende systemen beschikbaar om het kostbare regenwater dat van het dak afloopt te verzamelen. Regenpijpflappen voorkomen dat regenwater in de trommels overloopt.

Dakafwatering leidt automatisch of handmatig het kostbare water naar een geschikte opslagcontainer. Naast de bijpassende goot en een regenpijp is ook de installatie van een regenpijpflap zinvol. Dit zorgt ervoor dat het water in een verzamelbak loopt.

De installatie en het materiaal

Als achteraf een regenbuisflap wordt geïnstalleerd, wordt slechts één stuk uit de valbuis gesneden en wordt de klep daar geplaatst. De grootte van de klep moet worden aangepast aan het verzamelwater en de goot.

Regenpijpflappen zijn meestal gemaakt van metaal, dit materiaal is veel robuuster en duurzamer dan plastic. Koper is het edelste materiaal, zink is goedkoper.

Aanpassing van het waterniveau

Regenpijpflappen zijn meestal onderhoudsvrij en kunnen eenvoudig in de wintermaanden worden ingeklapt. Ze zijn uitgerust met verschillende materialen, ontwerpen en details. Hoogwaardige regenbuisflappen kunnen worden afgesteld op een gewenst waterniveau.
verschillende toonhoogtes

verschillende nominale afmetingen

  • verwijderbare zeef
  • materialen zoals koper, zink of titanium zink
  • geschikt voor alle soorten gebouwen
  • Accessoires zijn vereist voor het installeren van de valpijpen. Het materiaal moet uniform worden geselecteerd, combinaties van verschillende componenten kunnen tot ongewenste reacties leiden, zodat roest ontstaat. Automatische regenwaterluiken sluiten automatisch en gaan weer open nadat water uit de trommel is verwijderd. In de wintermaanden wordt de uitloop eenvoudig opgevouwen. Waterschade kan niet op deze manier ontstaan.
  • De aanbieders en hun prijzen

Een 6-delige regenpijpflap van zink met een diameter van 100 mm is al verkrijgbaar vanaf 13,20 Euro. Een koperen regenpijp is beschikbaar voor 17, - Euro.

amr-shop.de heeft regenhoezen gemaakt van titaniumzink in het assortiment.

dacheinkauf.de heeft de praktische flappen in de aanbieding.

stabilo-sanitaer.de biedt verschillende regenwaterflappen.

  • Tips & TricksWie kiest voor een regenflap met een afneembare zeef, deze heeft bij de jaarlijkse reiniging eenvoudig. Bladeren en vuil die de regenpijp door de goot bereiken worden verzameld en gemakkelijk verwijderd.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter