Zid od pješčenjaka je obično suhozidom

Izgradnja čvrstih zgrada pješčenjaka nije rasprostranjena u srednjoeuropskoj klimi. Da bi se postigle pravno odobrene vrijednosti izolacije i potrebna statička stabilnost, zidovi moraju biti pedeset centimetara ili deblji. Za suhozidne zidove u vrtu i na imanju pješčenjaka je idealan izbor.

dnevni kamena

Ako planirate pješčenjaka zid, što je za nošenje drugi uređaj kao što je krov ili kamenim lukom, betonski temelj preporučuje se za potporu statičku stabilnost i biti u stanju uvesti izolacijski sloj na sol.

Težina i cijena

U usporedbi s ostalim stijenama, posebno u području čvrstog kamena, težina pješčenjaka je niska. Kubica mase dvadeset centimetara u stranu teži od 15 do 18 kilograma. Za jedan kvadratni metar zidne površine potrebno je izračunati oko 400 kilograma pješčenjaka, s većim dubinama i odgovarajuće više.

Visoka količina pješčenjaka širom svijeta čini jeftinom kamenom. Cijena pješčenjaka ovisi o učestalosti pojavljivanja i troškovima rudarstva. U načelu, posebna optička svojstva poput boja, na primjer u zelenoj, crvenoj ili plavoj boji, povećavaju cijenu. Ekspresivni teksturi su još jedan od glavnih čimbenika.

Osim čiste cijene materijala, troškovi za zid od pješčenjaka sastoje se od vrste predobrade, troškova prijevoza i troška isporuke. U tu svrhu treba uzeti u obzir sredstva za impregniranje i eventualno mort.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar