En skrue roterer

En skrue som blir tom etter eller under stramming kan virkelig irritere deg. Hverken skruen er fast eller kan strammes. Hva du kan gjøre når en skrue blir gal, beskriver vi her i detalj.

En spinneskrue kan skje hvor som helst

Mange gjør-det-selv kjenner situasjonen. En skrue er skrudd inn og så går tom gjennom. Selv om du ønsket å erstatte den med en større skrue skruen nå, ville de ha mindre, første skruen får en gang ut av skruehullet. Det er viktig å kjenne til, er hvilken type skrue:

  • en selvgjengende skrue i et materiale slik som tre
  • en skrue satt inn i en dybel
  • en metriske og skruen i en motsatt gjenge

Selvgjengende skrue roterer med

den skrånende skruen er forsynt med et bredere gjenget enn for eksempel metrisk metallskruer, da de er skrudd inn i en tilsvarende teller-tråden. Garnet kutter praktisk talt tråden i arbeidsstykket med slike skruer. Typiske materialer ville være tre (treskrue) og plater (metallskrue).

Materialer som tre er vanligvis blinde hull, slik at skruen ikke kan skyves ut fra den andre siden. Men nå er det avgjørende, hvorfor skruen ikke kan skrues ut. Hvis skruehodet er ødelagt med sporet, slik at skrutrekker blir tomt, hjelper et enkelt triks.

Skruehodet er defekt

Ta en gummi fra en burkforsegling. Sett gummien på skruen og sett skruen på den. Gummien gir så mye støtte at skruen nå enkelt kan skrues ut.

tråd inngrep ikke riktig

For alle andre skruer, hvor tråden ikke fungerer fordi det er ødelagt, vil du trenge en liten spiss skrutrekker. Skyv skrutrekkeren under skruens hode og trykk den oppover.

Ta samtidig den andre skrutrekkeren, sett den på skruehodet og skru på skruen. Slå sakte og med følelse. Skruen vil nå sakte skrues ut.

I en plugg innsatt skrue roterer en skrue ved dreining

i en tapp, må man kontrollere at skruen i ankeret eller ankeret roterer med skruen. Vri skruen i anker tom og du ønsker å bruke noe mer skrue, kan du få tilgang til, avhenger av den nødvendige belastningen igjen på et triks. K Du kan kutte en tannpirk eller en kamp til ankerlengden og sette den inn i tappen. Deretter skrues skruen inn igjen. Alternativt kan du også fylle gips i dowel hullet med dowel og skru i skruen for å stoppe eller etter behov. Vent så til gips- eller reparasjonsmørtelet har satt.

Hvis dowel er skrudd gjennom med skruen

Hvis dowel selv roterer, kan du bruke et lignende triks hvis du ikke vil erstatte dowel med en større dowel. Sett skruen inn i tappen så langt som mulig uten å skru inn, og sett deretter inn tappen med ledning. Fyll borehullet med reparasjonsmørtel eller gips og skyv hylsen inn igjen. Vent til massen blir hard. Trekk nå skruen.

Metrisk skrue blir motsatt tråd

Det blir litt mer komplisert. Du kan prøve trikset igjen med den andre skrutrekkeren, som styres under skruehodet. Pry opp forsiktig som du sakte løs skruen. I mange tilfeller lykkes det å løsne slike skruer. Deretter må du sjekke hvilken tråd som er ødelagt.

Dessverre er dette vanligvis den parringstråden til skruen. Det er ikke annet valg enn å kutte tråden eller kutte en større tråd hvis det er et blind hull. Hvis et skruehull trenger inn, kan du trekke en skrue på den andre siden med muttere (stoppmutter, låsemutter, etc.).

Trekk til skruen

For blinde hull, og hvis skruen ikke er overbelastet i den aktuelle applikasjonen, kan du også prøve å lim en ny skrue med ekstra fast trekklokk eller flytende metall. Men det kan også bety at denne skruen kan fjernes veldig vanskelig senere.

Tips og triks Hvis du ikke kan fjerne metallskruen, har du sannsynligvis ikke annet valg enn å bore den aktuelle skruen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar