En takfönster i ett platt tak ger den nödvändiga ljus

I platta tak, såsom industrihallar, garage eller uterum saknar ofta den optimala dagsljus. I det här fallet ger takfönster ett takfönster för önskad ljusstyrka. Otaliga dimensioner i olika former och gjorda av olika material finns i tillverkarens erbjudande.

En kupol ljus som en takfönster för platt tak

De takfönster är vanligtvis erbjuds som takfönster, dessa är rund, rektangulär eller kvadratisk form kommersiellt tillgängliga. Materialet som används är akryl- eller slagbeständigt polykarbonat.

tillbehör såsom värme och rök avgassystem, solskydd för inre och yttre, veckade rullgardiner, insektsnät och elektriska och manuella öppningssystem erbjuds också.

Moderna takfönster för platta tak ger utmärkta termiska isoleringsegenskaper, en vacker design, eventuellt utrustad med regnsensor och som en UV-motståndskraftigt skikt.

I erbjudandet från tillverkarna hittar du olika takfönster för ett platt tak.

  • runda och pyramidala kupoler
  • Elektriska kupoler som ett tak exit
  • runda och pyramidformade akryl kupoler
  • Speciella takfönster med ventilations

material akryl- eller plexiglas ger hög ljustransmission och transparens. Den har mindre banavstånd jämfört med polykarbonat. Polykarbonat flerväggsplåtar, som också används för takfönster i plana tak, har en bikakestruktur. Som ett resultat är översynen något begränsad.

Polykarbonat är mycket slagfast och har bra brandegenskaper, okänslig för stötar och repor. Den kan bearbetas bra med en kommersiell såg, som borde vara bättre lämnad till en specialist.

Designen avgör priset på leverantörer

En enkel tank kupol är en bra 100, - Euro tillgängliga, kostar trapets takfönster beroende på storlek mellan 125 - och 260, - Euro, elektriska tak exits kostar runt 1.700, - Euro.

  • steg-platten.de erbjuder olika ljuskupoler.
  • indulight.ch är en schweizisk leverantör av takfönster och takfönster.
  • lichtkuppelshop.de har lätta kupoler i olika storlekar i sortimentet.
Tips & TricksSuper-lampor för det platta taket finns förutom de olika formerna och tilläggskomponenterna. Kontrollera att ljusdiffusorerna är inbrottslösa.
Dela med vänner

Lämna din kommentar