Et mykt teppe fra Nepal kan bare rengjøres forsiktig

Et teppe laget av Nepal er laget av ren ny ull og er relatert til marokkanske Berber teppet, men det er mer delikat. Den nye ullen er tett strikket og danner naturlig beskyttelse mot smuss og slitasje gjennom ullfettet i fibrene. Ved rengjøring skal dette fettet i stor grad holdes.

Fettoppløsende rengjøringsmidler er tabu

Et nepalsk teppe er laget av highland ull, som er mykere enn nesten alle andre typer ull. Derfor, når det gjelder rengjøring, må ikke bare beskyttelse av ullfett vurderes, men også mekanisk påvirkning holdes så lav som mulig. Absolutt tabu er noen fettoppløsende stoffer, som inkluderer teppe sjampo.

Som vanlig vedlikehold støvsuges vannet regelmessig, og det skal alltid suges i retning av fibrene. Roterende børste støvsugere skader den nye ullen. På grunn av mykheten i ullen og Nepalteppichs kan det komme seg i sugebevegelsene. En limematte under teppet forhindrer glide og gange.

Slik fjerner du akutt nedsmetting

Generelt væske

Dekk væsken så raskt som mulig med en luddfri og hvit eller fargeneutral og absorberende klut. Unngå lateral gnidning og dab vertikalt.

Fett- og proteinholdige stoffer

Dip kluten i lunkent vann, forsynt med nøytral såpeull, og tørk kluten slik at den ikke beveger seg dypere inn i teppefibrene.

Limemidler som tyggegummi og modelleringsleir

Sprøyt fibrene fast på fibrene med isspray som brukes av idrettsutøvere i tilfelle skade. Alternativt kan du også plassere isterninger, men du må være forsiktig med at Nepalteppich bare fuktet så lite som mulig. Det iste smuss kan fjernes eller forsiktig børstes langs fibrene.

Støtte til mikrodoserte anvendelser

I små doser kan aceton, salt, gnidningsalkohol eller eddik brukes. Det er viktig at du bare fuktet de øvre ender av fibrene, bortsett fra salt. Forhindre absorpsjonen av midlene i Nepalteppich ved å dabbing raskt igjen.

Tips og triks Arbeidsretningen når dotting skal alltid være fra utsiden til innsiden. Hvis det er flere spredte sprut, dab i sentriske sirkler rundt et imaginært senter.
Del med venner

Legg igjen din kommentar