Plastering af en stenmur lavet af naturlig sten

En stenmur lavet af naturlig sten kan i nogle tilfælde opgraderes og modificeres på en funktionel og visuel måde ved plastering. I modsætning til pudsning af beton eller mursten er de særlige karakteristika ved den pågældende klippe afgørende her. Mange plaster skal udvikle klæbende egenskaber.

Stenafhængig rengøringsteknik

Præparationen af ​​en stenmur kan dække uklare overflader eller danne et jævnt vægtykkelse fra den ujævne vægoverflade. De fleste stenvægge har led, som i en vis udstrækning kan fyldes under plastering. Valget af Putzart og teknologi afhænger meget af rocken.

Bløde natursten som kalksten og sandsten har en lignende absorption og vedhæftning som beton. Hårde klipper som basalt og granit har meget små porer og en relativt glat overflade. Til plastering er det nødvendigt at anvende lavviskosetyper af gips og aggregater, der har en højbindende og klæbende effekt.

Selvklæbende overflader og gips

Det afgørende ved en gips er, at det vil vare. Flere faktorer påvirker vedhæftningen ydeevne:

  • sammensætning af plasteret klæbevirkningen
  • diffusion adfærd antal lag af gips
  • Eksterne påvirkninger såsom atmosfærisk fugtighed eller

Konstruktionen af ​​stenen væggen som tørmur eller støbt med mørtel vægpuds påvirket yderligere. Generelt er leddene de "svage pletter", når de plasteres og bør neutraliseres så meget som muligt. Ideelt set er de åbne eller mørtelfyldte leddene blinde. Gipset enten "blødning" i hulrum eller kontakt med mørtel er umuligt. Som et resultat kan plasteringen udelukkende justeres til egenskaberne af stenmurens overflader.

Primering af en cementopslæmning

Ved plastering af en væg skal der anvendes en primer i alle tilfælde og for hver type sten. I de fleste tilfælde anvendes en såkaldt cementopslæmning. Det sætter sig på spidsen på og i stenmurernes porer. To til fire yderligere lag gips påføres dette primerbindingslag. Opfer Aid plastering hjælp

Stenmurens tørhed er en vigtig forudsætning. Hvis flor eller andre tegn på fugtindhold kan genkendes, er en renovering gips med et offer påkrævet. Denne stærkt absorberende gips anvendes midlertidigt og "trækker" fugt ud af klippen.

Tips & TricksZum finering og forsegling åbne eller gemörtelter leddene, du kan bruge skifer fliser, som harmonerer med alle naturlige sten.

Del med venner

Forlad din kommentar