Wonen

Drie types constructie

Op voorwaarde dat de bestaande tafelpoten stabiel en wobble-vrij bevestigd aan het tafelframe of tafelblad, drie uitbreidingsmethoden beschikbaar:

eerste conspecific extensions

De voorkeur van de meeste tafel eigenaren elegante methode verlenging is de toepassing van een identieke pootstuk , Hierbij wordt ervan uitgegaan dat er reserveonderdelen beschikbaar zijn of dat de conditie en vorm kunnen worden geïmplementeerd met nieuwe werkstukken. De verlengstukken worden vastgezet met stokbouten waarvan de contraschroefdraden aan de onderzijde van de bestaande poten zijn gemonteerd. Holle metalen voeten zijn alleen geschikt als een vulling deze bevestigingsmethode mogelijk maakt. Ring 2. Ring of Belled Shims

Het relatief minst dure type extensie is de bevestiging van ringen of klemmen. De componenten worden meestal vastgezet met bevestigingsschroeven die van buiten naar binnen leiden en kunnen binnen enkele minuten worden gemonteerd zonder te boren. Om de stabiliteit van de ringen of klemmen te vergroten kan een vulling zijn waarop het bestaande Tischbeinfuß is geplaatst. Visueel leiden deze uitbreidingen tot verbrede tafelpoten.

3. Zijwaartse rails

Visueel het meest opvallend zijn rails die een verlengingselement bevestigen. Het principe is vergelijkbaar met de spalken van gebroken arm- of beenbotten. Door de rail aan de binnenkant van de tafelpoten te plaatsen, kan het visuele effect bijna worden verborgen. Het samenvoegen van de nieuwe en oude componenten is mogelijk door te schroeven, lijmen of wikkelen.

Massieve of holle tafelpoten

Holle tafelpoten, meestal gemaakt van metaal, maken een "insertie" van een verlenging mogelijk. Als de bestaande tafelvoeten vast zijn en niet zichtbaar zijn verbonden met de verlengstukken, is een hulpconstructie in de holte vereist. Speciale klemblokken met interne schroefdraad maken het mogelijk om verlengstukken te schroeven met stokbouten.

Massieve tafelpoten, meestal gemaakt van hout, zijn direct aanpasbaar aan de uitbreidingsmethode. Zogenaamde T-groeven kunnen na een gat in de onderkant van de tafelpoten worden gehamerd. Voor rechthoekige tafelpoot vormt de draad de stokschroeven worden ingesteld als nodig is om gaten of leemten tussen de tafelpoot en uitbreiding.

focus en tabel statische

Hoewel de permanente stabiliteit van een tafel, tot de uniformiteit van de lengte nauwelijks beïnvloed bij het inkorten van tafelpoten de tabel structurele veranderingen extensies. Hoe zwaarder een tafelblad of de constructie van het bovenste derde deel, hoe groter de kans dat een Standerhöhung tot instabiliteit leidt.

Tips & trucs Voor oriëntatie kunt u ervan uitgaan dat de stabiliteit en stabiliteit veranderen van uitbreidingen van ongeveer tien procent. Merk ook op dat langdurige hefboomwerking de kracht op verbindingen zoals fittingen of gelijmde oppervlakken verhoogt.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter