En mycket bra pris och prestanda-förhållande: rännor framställda av zink

Produkterna numera kända som zink rännor är tillverkade i majoriteten av titan zink. Denna legering med små mängder av titan och koppar förbättrar de önskade egenskaperna i rännor och ett av de billiga lösningar för plåttaket dränering.

förbättras med legering

Den vanligtvis 0,7 mm tjock plåt rännan är mycket vanligt byggnadsmaterial för takavvattningssystem eftersom det garanterar en mycket hållbar konstruktion lösning för måttliga priser. Titansink har en teknisk hållbarhet på 75 år.

Även för tillbehör och stuprör ofta galvaniserat stål väljs är nästan alla rännor valda från ren titan zink. Den olegerad zink är resistent mot fraktur och crack benägna och kan temperaturskillnader ganska svårt att kompensera.

prisklasser och standarder

Som det genomsnittliga priset för löpmeter rännan titan zink är priset för olegerad zink och är tio euro.

rännor av titan zink är massproducerade och kan erbjudas per meter i enskilda fall för sju euro eller mindre.

De förpatinerad rännor av titan zink är betydligt dyrare, och flytta i prisintervallet av koppar. Som målpris kan du beräkna med 15 euro per meter.

rännor framställda av zink tillverkas i Tyskland standardiserad enligt den tidigare DIN 18461:e Därför passar allt tillbehör också från andra matningskällor till varandra.

Exempel

  • I amr-shop.de halvcirkulära rännor som erbjuds av zink i olika storlekar för cirka sju euro per meter biljettpriser.
  • Den dachdecker-shop.eu har ett brett spektrum av storlekar och förpackningsstorlekar från tio euro per meter som erbjuds.
  • På dachrinnen-kaufen.de en 333-titanzink rännan för 18,99 euro för de tre meter stycket erbjuds.
  • Under dacheinkauf.de erbjuder en professionell grossist av VVS och bostadsområden rännor av zink i från cirka tio euro per meter.
Tips & tricks Många leverantörer på Internet separata tillbehör inklusive stuprör från rännorna. Med hjälp av DIN 18461 Du kan kombinera produkter från olika leverantörer.
Dela med vänner

Lämna din kommentar