Zidno grijanje protiv plijesni

Plijesan je zamoran problem u mnogim postojećim zgradama. Zidno grijanje, koje je posljednjih godina postalo sve popularnije, nudi niz aspekata koji govore u prilog izbjegavanju plijesni. Dakle, da li je zidno grijanje protiv plijesni prikladno, možete saznati poslije.

Zid se već grije kada se plijesni ukloni odmah

Čak i gledajući postupak za neposredno uklanjanje kalupa pokazuje da zidno zagrijavanje ima potencijal protiv spora plijesni. Zato što se zid često suši uz pomoć infracrvenog grijača. Da bismo razumjeli da li i zašto zidno grijanje na kalup može pomoći i što je važno napomenuti, rast plijesni mora biti razumljiv. Osim toga, funkcionalni princip zida grijač.

prvo treba napomenuti da postoje dvije različite tehnologije tehničke grijanje:

  • Zona konvekcije grijanje toplinskog zračenja

princip rada konvekcijom i rezultiralo plijesni

U klasičnom tople vode za centralno grijanje je konvekcija grijač. Zrak u sobi je zagrijan. Topli zrak prostorije samo se diže. Neizbježno postoji tendencija prema najhladnijim komponentama u sobi. U pravilu, to su vjerojatno područja vanjskog zida. Ovdje se zrak hladi. Međutim, hladni zrak može apsorbirati manje vlage nego topli zrak. Drugim riječima, rashladni zrak mora isušiti vlagu u području hlađenja. Ovo područje se naziva relativna točka rošenja. Dakle, kondenzacija doseže dijelove vanjskog zida ili u vrlo hladnim područjima iza namještaja. Plijesan sada nastaje kada je opterećenje vlage redovno.

Funkcionalno načelo zagrijavanja zida i posljedičnog izbjegavanja kalupa

Zidno grijanje radi na principu toplinskog zračenja. Stoga je prvenstveno osvijetljeno tijelo i manje grijanje zraka u prostoriji. To stvara osjećaj ugodne topline. 18 stupnjeva topli zrak u sobi se percipira kao 21 stupnja. To je jedan od razloga zašto je zidno grijanje često u potražnji za starom zgradom.

Sa starom zgradom, međutim, dobro funkcionira funkcioniranje zidnog grijanja. Konkretno, zašto je stara zgrada bez dovoljne izolacije za zidno grijanje prilično neprikladna i zašto grijanje na zidu treba biti postavljeno na vanjskom zidu.

Funkcionalno načelo zidnog grijanja

Uglavnom, osvijetljena tijela i objekti se zagrijavaju. Međutim, neka konvektivna toplina jednako je neizbježna. Topli zrak se diže poput konvekcijskog grijalice. Isisava se od najhladnijeg područja, obično zidom. Ovdje se hladi i pada još brže. Zatim se usisava zid uz zidno grijanje; ciklus se ponovno pokreće.

Kad bi zidno grijanje sada bilo na unutarnjem zidu, a vanjski zid nekonzultiranog starog vanjskog zida zgrade, hlađenje bi bilo toliko ekstremno da osjećaj hladnih nogu stalno prevladava. Stoga se zidno grijanje uvijek postavlja na vanjsku stijenku, koja je također izolirana prema van. Hlađenje na unutarnjim zidovima je manje snažno, jer su ti zidovi samo malo hladniji. To također dovodi do vrlo malih fluktuacija temperature.

To također rezultira manjom vlagom. Ispravno postavljen, naime na vanjskom zidu, također se eliminira ovaj još uvijek uglavnom hladni zid. Sada postoji još jedan učinak, budući da su prvenstveno tijela i predmeti koji se griju, a ne zrak u sobi.

Niže razlike u temperaturi i manje vlažnog zraka

Osjeća se toplije u stvarno "hladnjaku". Dakle, vlažnost od kuće je niža. To također može formirati manje kondenzata. Tako, s jedne strane, fluktuacije temperature su niže, jer je konvencionalno najhladniji zid opremljen zidnim grijanjem. Zbog niske hlađenja dolazi do znatno manje kondenzacije, a vlaga je niža nego u prostoriji koja se zagrijava konvekcijskom toplinom.

Tako Savjeti TricksDie zidno grijanje pruža točne i optimalne montažu pravu alternativu za prevenciju plijesni. Konkretno, u vlažnim prostorijama kao što su kupaonice zidne grijalice mogu onda bolje igrati na njihove prednosti.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar