ÎNcălzirea peretelui în baie

Încălzirea peretelui este în creștere cererii. Mai ales pentru baie, există mulți proprietari care sunt interesați aici. Ceea ce trebuie luat în considerare cu încălzirea prin perete în baie, am rezumat mai jos pentru dvs.

Încălzirea pereților - modernă, dar nu foarte nouă

Deși încălzirea prin perete a câștigat în popularitate numai în ultimii ani, acesta este un principiu de încălzire, care a folosit deja vechii romani. Sobele mari din teracotă folosesc de asemenea acest principiu. Încălzitoarele convenționale cu apă caldă cu radiatoare obișnuite funcționează pe căldură prin convecție.

Încălzirea pereților în baie

Aerul din cameră este încălzit. În special în baie, prin urmare, o încălzire convențională înseamnă întotdeauna un aer interior foarte umed, deoarece aerul cu temperatură în creștere este cunoscut că absorb mai multă apă. Această umiditate se condensează adesea pe peretele exterior, deoarece acesta este cel mai rece.

Avantajele încălzirii pereților în comparație cu alte sisteme de încălzire

În schimb, încălzirea prin perete funcționează pe principiul căldurii radiante. Asta nu este aerul camerei, dar corpurile iluminate sunt încălzite. Cel mai important avantaj: o cameră temperată la 18 grade Celsius este percepută de iluminarea directă ca 21 de grade caldă. În același timp, pentru fiecare grad suplimentar de încălzire la temperaturi de peste 18 grade Celsius ar fi necesare șase până la șapte la sută mai multă energie de încălzire. Deci, încălzitorul de perete are multe avantaje: costuri de încălzire

  • mai mici posibile
  • behaglichere căldură
  • mai puțin praf (praf nu este aerul încălzit la fel de puternic ca și cu încălzire prin convecție whirled)
  • umiditate mai mică (chiar și în aspectul baie unul)

Cu toate acestea, sistemul de încălzire de perete trebuie să fie, de preferință, în peretele exterior să fie montat. De ce, ne explicăm detaliat în articolul legat.

Opțiuni de integrare pentru încălzirea pereților în baie

Încălzirea pereților din baie este populară lângă peretele exterior, în special în băi mici, de asemenea în zona de duș și pe pereții cu oglinzi (mai puțin limpede). Cu toate acestea, din nou, trebuie considerat că pereții cu încălzire pe perete, pe de o parte, nu ar trebui livrați (căldură radiantă altfel nu ajunge la corpul care trebuie încălzit). Pe de altă parte, trebuie să aveți grijă deosebită atunci când bateți cuie sau găuri de găurire pentru a nu deteriora încălzitorul de perete.

Pereți din faianță și încălzire prin perete

Placi de perete cu încălzire pe perete nu sunt, practic, nici o problemă. Cu toate acestea, cu adezivi pentru plăci trebuie să se ia în considerare extinderea termică puternică. Adezivul de înaltă calitate pentru plăci flexibile este, prin urmare, o condiție prealabilă importantă. În cazul deteriorării încălzirii în perete, trebuie de asemenea să se țină seama de faptul că peretele trebuie deschis. Deci, ar trebui să fie disponibil în mod corespunzător plăci de înlocuire. În plus, învelișurile de perete și tencuielile foarte cimentate sunt destul de nepotrivite, deoarece cimentul duce la fisuri severe. Vopselele din var, ghips și argilă se aplică bine subțire. Instalația de încălzire a peretelui este deosebit de importantă în peretele exterior

În cazul băilor mici, suprafața peretelui de pe peretele exterior este adesea redusă în mod semnificativ de suprafața ferestrei. În acest caz, un design la scară largă a încălzirii pereților este, de asemenea, foarte important. Dar, așa cum am menționat deja, încălzirea prin perete poate fi extinsă în baie foarte bine pe alte pereți, cum ar fi peretele oglinzii și un perete de duș și chiar oferă beneficii suplimentare.

Sfaturi și trucuri Ceva mai problematic este încălzirea pereților în clădirea veche. În special, într-o clădire veche fără izolație de perete, încălzirea nu poate fi atât de avantajoasă. Apoi, multă căldură este emisă în exterior. Însă încălzitorul de perete trebuie să includă întotdeauna peretele exterior, dacă acesta poate fi instalat în alte pereți interiori.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul