Vjetroturbina za obiteljsku kuću - je li to isplati?

Danas je bezbroj alternativnih energetskih izbora dostupan kako bi vaš dom bio učinkovit i ekološki prihvatljiv. U ovom ćete članku saznati o prednostima i nedostacima privatne vjetroturbine i zašto se ne može instalirati svugdje.

Prednosti: Zaštita okoliša i učinkovitost

Ovisnost i neizvjesnost kao nedostaci

Jasni nedostatak privatne vjetroturbine je njegova ovisnost o vjetru i na pomoćnim komunalijama u vašoj obiteljskoj kući. Rijetko može pružiti potpune energetske potrebe doma; ostatak mora biti učinjeno konvencionalnim energijama poput nafte ili plina.

Nesigurnost je još jedan nedostatak vjetrenjače: Ako prevladaju jedan ili dva tjedna mira, morate živjeti isključivo drugim energijama i vjetrenjača se ne isplati.

Ne samo područja bez vjetra, već i nepovoljni uvjeti u kući ili u susjedstvu mogu brzo pokvariti zabavu vjetroagregata. Budući da se često javljaju turbulencije, tj. Neodređeni smjer vjetra na krovnom grebenu, vjetroturbina ne može obavljati nikakva profitabilna rotacija. Čak i susjedne kuće mogu se pobrinuti da se vjetrovi ponašaju nepovoljno.

Savjeti i trikoviPogledajte procjenitelja kako biste vidjeli je li vaša kuća i njegova okolica pogodna za instaliranje vjetroagregata. Posebice s većim ulaganjima, važno je da je barem vjerojatnost dobrog korištenja visoka.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar