Ett trähus som en förlängning av en befintlig byggnad

trä själv var perfekt som byggnadsmaterial för att skapa en anknytning till en befintlig byggnad. Sortimentet sträcker sig från stängning av en terrass och byggandet av en vinterträdgård till den flervåningsutbyggnad av vardagsrummet. En trähusodling är billigare än en förlängning med sten och förskönar utseendet.

Snabb konstruktion

Om en familj växer eller huset ska förlängas av komfortskäl och förbättras, är en träkonstruktion ofta den ideala lösningen. Även mindre bilagor som överlägsen rutfönster kan orsaka stora förändringar i grundhuset. Skickligt placerade kan ökas livsrum avsevärt i två eller tre våningar med 2-3 meter bred odling och ett djup av en till två meter.

En stor fördel med ett trähus är de lägre byggkostnaderna än för murverk. Detta resulterar i en lägre användningsbegränsning, snabbare utförande och vanligtvis också lägre kostnader. Flexibiliteten i träkonstruktioner kan sträcka sig från enkel prefabricerad konstruktion till integration av nya byggnadsdelar. Hängande tillbehör skapar bostadsutrymme även på högre golv och kan till exempel monteras på stödbalkar.

utförande och omfattning

Eftersom varje hus har en individuell form och beroende på grundläggande exponering och personlig smak är able på olika sidor, några grundläggande frågor tänka på när planering:

  • Vi odling utlovat eller integreras i väggen?
  • Har förlängningen sitt eget tak eller ska det integreras under huvudtaket?
  • Ska en källare eller källare förlängas eller är trähuset placerat på en golvplatta?
  • Endast en isolering krävs eller måste värmesystemet förlängas i bilagan?
  • Ska falska tak flyttas in för flera våningar förlängningar?
  • Är installationen av fönster och dörrar planerad och i vilken utsträckning?

Kostnader och priser

Kostnaderna för odlingen är väldigt individuella, eftersom konstruktionerna är unika. I allmänhet är prisberäkningen i trähuset byggd i tre skillnader i enhet.

  • bruttovolymen är byggnaden volymen i kubikmeter
  • Brutto golvyta är den totala arealen inklusive affärer igen
  • Marken beskriva de faktiska nyförvärvade bostäder
Tips & TricksAls tumregel kan du för volymen tredjedel av priset per kubikmeter (t.ex.., 500 euro) Jämfört med kvadratmeter golvyta (1500 euro) räkna. Prisskillnaden mellan projektil och golvyta (2000 euro) är om priset av volymen (500 euro) per kvadratmeter.
Dela med vänner

Lämna din kommentar