O oštricu rezača do omotača

Vijak reza je prirodni neprijatelj lokota. Komercijalno dostupni rezni alati razvijaju sila rezanja do gotovo pet tona. Teško je zaštititi lokot i njegovu vješalicu. Posebne legure mogu izdržati ovaj pritisak rezanja, ali imaju više cijene u svemirskoj tehnologiji.

Samo skupe posebne brave odupiru se sila za rezanje

Sjekač rezača može lako izrezati trake gotovo svih lokota. Za najkvalitetnije brave s najvišim otporom, proizvođači koriste kombinaciju čvrstoće nosača i posebnih legura proizvedenih posebnim procesima otvrdnjavanja. Vrhunski proizvodi podnose tlak rezanja do šest tona, što premašuje performanse tiskanja komercijalno dostupnih "praktičnih" rezača vijaka. Umrijeti Kao daljnja mjera opreza protiv neovlaštenog i neželjenog otvaranja lokota s rezačem svornjaka, minimalizira se površina napada. Samo ako dva rezna ruba rezača svornjaka mogu potpuno prekriti držač za bravu, potrebna sila može djelovati.

Lakovi najvišeg stupnja sigurnosti imaju zagrade zaštićene pokrivanjem ili kućištem. Dostupna površina napada može biti preuska za pričvršćivanje krila kliješta, ovisno o montaži. Pravokutni i okrugli stambeni oblici poput takozvane blokade za raspravu ispunjavaju ovu funkciju.

Izrada rezača vijaka

Strojevi za rezanje vijaka dostupni u trgovini materijalima imaju duljinu do jednog metra. Što su duljine držanja, to je jači učinak poluge i povećava pritisak rezanja. Pinceta glave obično se sastoji od dvije ravne lopatice. Za posebne zadatke mogu se odabrati i zakrivljene krilce kliješta.

Oblikovanje lokota

Uobičajena lokot zaključava i zahvaća oprugu s oprugom u obrnutom U obliku na kućištu. Ljepljivač vijaka može se lako pričvrstiti na stranu. Najveće komercijalne debljine ovih traka su osam milimetara. Za sigurnosne brave sa skraćenim vidljivim stremenom, profil stupa ugrađen je u kućište u bočnom profilu. Debljina hrama iznosi do deset milimetara. Lakovi koji se odupiru rezanju vijaka koštaju se više od sto eura.

Savjeti i trikovi Kada koristite lokot, uvijek zapamtite da će neovlaštena osoba uvijek koristiti najslabiju vezu kada koristite rezač svrdla. Najjača bravica koristi malo ako su čahure držača izrađene od lima ili lanac ne donosi isti otpor.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar