Brädorna Mal: ​​Hur man beräkna kostnaderna för att renovera

En gammal trägolv har många fördelar, framför allt den kan helt renovera i ytskador. Den som vill dra nytta av sitt högkvalitativa trägolv de närmaste årtiondena investerar i slipning av golvbrädorna. Vilka kostnader uppstår? Ab Abrading styrelser: hur kostar kostnaderna?

Slipningen av plankor består av flera operationer och är därmed förknippad med en relativt hög kostnad. Ett hantverksföretag tar ut 20-30 euro per kvadratmeter för plank slipning.

Den exakta kostnaden beror på graden av hårdhet som träet har och hur djupt reporna har grävit i träet. Men med slipning av golvbrädorna ensam är arbetet inte gjort!

Ibland bör träet fortfarande syltas, men i vilket fall det måste säljas igen. Hantverkaren bär krävs för tätningsmaterialet (olja, vax, lack) vanligtvis i flera skikt, då fortfarande krävs vax en polish.

Sekundärt arbete såsom grundlig rengöring före tätning eller reparation med träcement ökar priset. Det finns också olika materialkostnader (sandpapper, poleringsfilt etc.).

konkreta kostnader exempel: slipning brädorna och försegla

Ett prov beräkning visar kostnaden i samband för att nå en topp runt slip och tätnings golv. I det här fallet äger en husägare ett gammalt bäcksgolv, som har några djupa repor.

Den totala golvyta är rymlig 42 kvadratmeter, hantverkarna beräknas för slipning av plankorna 27 euro per kvadratmeter. Den trippla förseglingen med vax och efterföljande polering kostar 9 EUR per kvadratmeter.

kostnaden översikt

prisslip den plankor EUR
27 per kvadratmetervax tillämpa polish
9 euro per kvadratmeterOlika tillhörande arbeten
135 EURmaterialkostnader för trä vax
100 EURslippapper, trä fyllmedel, poler kände
105 EURtotala
för 42 kvadratmeter: 1852 EURspara tips: slipning brädorna själva och arbetskostnader tätning

driva det slutliga priset för slipning av styrelserna i luften. De som är övertygade kan sätta och försegla sina brädor själva, men noggrant uppmärksamma den korrekta hanteringen av slipmaskinen!

Om du arbetar felaktigt kan plattorna vara allvarligt skadade. Så om du aldrig har slipt ett trägolv tidigare, låt oss förklara exakt hur det här arbetet fungerar.

Kom ihåg att du behöver minst tre slipningar, bättre är fem eller till och med sex. Börja med den grova sandpapper.

Tips & tricks om du vill slipa dina brädorna själv att spara pengar, undvika den senaste för pricken på den tunga roll slipmaskin. Hyr en lättskivssandare på hårdvaruaffären, vilket ger mindre belastning på golvet.

Dela med vänner

Lämna din kommentar