Acetone til rengøring

konstruktion acetone er et organisk opløsningsmiddel, som kan anvendes på forskellige måder. Desuden anvendes acetone også til rengøring. Håndtering af acetone til rengøring skal dog gøres klogt. Hvorfor er det sådan, vi har opsummeret nedenfor for dig.

Hvad er acetone?

Selv om det kan forklares hurtigt, forstår mange mennesker stadig ikke hvad aceton er. Dette er dog forståeligt, fordi det kræver dybere kemisk viden. Aceton er oxidationsproduktet af sekundære alkoholer og består af de enkleste ketoner. Det teknisk korrekte navn for acetone ville være dimethylketon eller propanon.

Egenskaberne af acetone-acetone blev opdaget i begyndelsen af ​​1700-tallet. Mulighederne er uendelige:

er påkrævet for forskellige kemiske synteser

  • løser forskellige materialer såsom harpikser og plastmaterialer
  • er et detergent billedligt
  • anvendes ofte i neglelakfjerner
  • er til fremstilling af acryl (PMMA) kræver
  • har en stærk olie og affedtningsmiddel
  • acetone fortyndet med vand anvendes som rensemiddel

acetone fortyndet hovedsagelig. Teknisk acetone er derfor absolut tilstrækkelig. Som ketoner kan acetone fortyndes med vand. Da det opløses harpikser, syntetiske harpikser og plastik, kan det også bruges til udtynding.

Forsigtig ved rengøring af plastoverflader

Aceton reagerer dog forskelligt på forskellige plastmaterialer. For eksempel beskadiger acetone ikke silikone, men polystyren opløses fuldstændigt.

løse fedtstoffer og olier og effektivt eliminere

Især fedt og olie opløsende egenskaber som rensemiddel i acetone stærkt værdsat. Således afblæses emnerne sikkert og effektivt ved anvendelse af fortyndet acetone inden lodning. Også blandt malere og malere, anvendes det fortrinsvis til at fjerne olie og fedt fra overflader, der skal males sikker.

Acetone til rengøring af metaller

Der er dog også visse risici her. Aceton har ikke kun en anden kemisk virkning på plast og harpikser. Nogle metaller reagerer også kraftigt i kontakt med acetone. Med kobber kan f.eks. Pitting forekomme, når det ikke-jernholdige metal kommer i kontakt med acetone.

Pas på ikke kun med opløsningsmidlet ved rengøring

Disse er ikke kun til rengøringspunkter, der skal overholdes. Til opbevaring og bortskaffelse af acetone skal du bruge passende beholdere, der ikke kan angribes af det organiske opløsningsmiddel.

Tips og tricks Også i hjemmet kan acetone være nyttigt. Så det er ikke kun et nyttigt værktøj til fjernelse af skimmel. Aceton kan bruges meget godt direkte mod skimmel, så dræb sporerne.

Dog skal sundhedsrisici altid overvejes. På huden tørrer acetone ud, affedtning og sprøjtning, også i blodbanen.

Del med venner

Forlad din kommentar