Aceton på huden

Aceton er best kjent for de fleste DIY-entusiaster som løsemiddel. Men for den konkrete helsebelastningen vet få mennesker om konsekvensene. På samme måte når aceton kommer på huden. Hva aceton på huden betyr, har vi oppsummert nedenfor.

Aceton er allsidig

Aceton har vært kjent for mennesket siden begynnelsen av det 17. århundre. Løsningsmidlet har siden blitt brukt til en rekke oppgaver. Således er aceton en viktig byggestein i produksjonen av akrylglass. Men for andre oppgaver, er aceton i små mengder:

  • blanding av brennstoffer i små mengder for bedre forbrenning
  • som rensing og løsningsmiddel for harpikser og oljer
  • for avfetting av arbeidsstykker, for eksempel, før lodde
  • som neglelakkfjerner
  • som et rensemiddel, f.eks Bauschaumpistolen
  • som et klebemiddel for visse plast

i henhold til dette anvendelsesområder kan finnes aceton ofte i etterbehandling av handymen og amatører. Dette bør imidlertid være kjent mer om helserisiko og risiko.

Aceton er klassifisert som giftig

Først er aceton giftig, dvs. giftig. Det kan tas oralt, men også på huden og øynene. Avhengig av romtemperaturen og fordampningsflaten av acetonet, kan betydelig forurensning av omgivende luft allerede forekomme med 20 grader. Acetonet når ikke bare huden, men også øynene og er også innåndet i lungene.

Aceton har en avfettingseffekt - ikke bare på arbeidsstykker

Konsekvensene kan være svimmelhet og hodepine. I større mengder setter innbevissthet raskt inn. For huden er aceton spesielt farlig på grunn av egenskapene det brukes på arbeidsstykker. Som et utmerket produkt for avfetting og fjerning av oljer og oljeholdige stoffer har aceton også en "rensende" effekt på huden. Men i en negativ forstand.

Acetone avfett huden massivt

Acetonet ødelegger fettlaget på huden. Dette fører til svært rask tørking av huden. Direkte konsekvenser kan følges selv med et enkelt arbeid med aceton. Huden blir sprukket og sprø. Ved permanent bruk og intensiv kontakt med huden kan aceton også utløse dermatitt.

Også langvarig skade ved hudkontakt

Disse er imidlertid bare de direkte og umiddelbare konsekvensene av aceton på huden. Samtidig kommer aceton inn i kroppen via huden, dvs. inn i blodet. Ved langvarig kontakt av aceton via huden, kan skade på blodet og til og med benmarg detekteres som et direkte resultat av medisinsk behandling.

beskyttelsesklær, god ventilasjon, er ekstraksjon

derfor å engasjere inntrengende Schutzmaßnamen som beskytter i henhold til vanlig eller langvarig arbeid med aceton. I alle fall fastsetter fagforeningene, statssikringsforsikringen og andre institusjoner spesielt for håndverkere og på byggeplasser hvordan man skal håndtere aceton.

Forholdsregler Oppussing

For Oppussing, det er svært fornuftig å bruke verneutstyr for å beskytte hovedsakelig huden mot kontakt med aceton. I tillegg bør løsningsmidlet fortrinnsvis brukes utendørs eller i meget godt ventilerte rom (helst med tilsvarende kraftig utløser).

Tips og triks Etter at du har jobbet med aceton, bør huden først rengjøres og smøres godt. Hudkrem basert på glyserin og andre stoffer er velegnet.
Del med venner

Legg igjen din kommentar