Aceton tehnički

Većina entuzijasta DIY znaju otapalo aceton kao jednostavno aceton. Sa bližom oznakom, većina ljudi se razilazi. No, naročito s ponudom na Internetu opet i ponovo je "tehnički aceton" govor. O čemu se ovdje radi, sažeti smo ovdje za vas.

Što je aceton? □ Aceton je organska otopina. To je oksidacijski produkt sekundarnih alkohola. Kao što ste mogli zamisliti, moguće je da aceton postoji u različitim svojstvima. Tehnički aceton definira ništa drugo osim određene čistoće. sirovi (crudum)

  • tehnički za sinteze
  • čisti (purum)
  • čisti (puriss, purissimum)
  • za analizu (analitička čistoća, p.a. ili PA)
  • Stupanj čistoće za farmakopeje

: ukupna razlika između različitih stupnjem čistoće Stupanj čistoće se mijenja iz manje čistog (sirovo, crudum) na "str. a. "bolje. Osim toga, postoje i drugi jasno određeni stupnjevi čistoće. To su definirane u takozvanim farmakopejima. Oni se nazivaju različito, ovisno o opsegu.

farmakopeja Europaea Ph Eur

  • Farmakopeja SAD USP-NF
  • aceton teoretski može odgovarati svim razinama čistoće .. Međutim, aceton je tehnički uobičajen, iako aceton Ph. Eur. Aceton str. a. Jako je čest. Ono ovisi uglavnom o upotrebi i zahtjevima. Naročito u kemijskoj sintezi kao u proizvodnji akrilnog acetona mora naravno imati jasno određenu razinu čistoće.

Aceton tehnički prilično dostatan tehnik Za "kućnu uporabu" uradaka ili svakodnevnih primjena većine obrtnika, tehnički aceton bi trebao biti dovoljan. Često, aceton je također dostupan kao aceton 99 posto i kemijski čist.

Troškovi acetona prema stupnju čistoće

Čišći je aceton, to je skuplje u proizvodnji, a time i u prodaji. Dakle, tehnički aceton je također potpuno ekonomičan za većinu primjena. Konkretno, budući da nerijetko aceton treba ionako razrijediti.

Savjeti i trikovi Aceton je otkrio već 1606. U prirodi se javlja u malinama u obliku malina acetona. Aceton daje malinama svoje tipične mirise. Prisutnost u jestivom voću, međutim, ne bi smjela sakriti činjenicu da je aceton neznatno toksičan. Ac Iako aceton nije kancerogen, što se često sumnja, može uzrokovati ozbiljnu štetu (inhalaciju, oči, gutanje). Aceton na koži ne samo da se osuši i krvari. Aceton je tako apsorbiran i ulazi u krv; Liječnici su mogli otkriti aceton nakon dodira s kožom u krvi i leđnoj moždini.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar