Slå akryl glass - kan du gjøre det?

Det er mulig å bøye akryl glass, med tanke på visse egenskaper av materialet. Hva er enda mer nødvendig og må tas i betraktning hvis du ønsker å transformere akrylglass, er tydelig forklart sammen med trinnvise instruksjoner i følgende artikkel.

Akryl Glass Egenskaper

Akryl glass er bedre kjent som plexiglas, men kalles ofte PMAA i teknisk felt. Akryl glass er som Makrolon en termoplastisk.

Deformering uten varme, som med Makrolon, men er ikke mulig med akrylglass. Ved akrylglass må minst 100 ° C påføres overflaten som skal dannes. Ved avkjøling under 50-60 ° C størkner materialet igjen og deretter beholder den dannede struktur.

Andre relevante egenskaper for de transformasjoner

 • høye termiske ledningsevne for materialet
 • høy spesifikk varmekapasitet
 • høy elastisitet

viktig når det oppvarmes

Den høye varmeledningsevne av pleksiglass betyr at den må varmes opp meget forsiktig. Oppvarmingen må fungere like jevnt som mulig. Acryl Under ingen omstendigheter bør akrylglass komme i direkte kontakt med de varmeovner som brukes, da det er brannfarlig. Den høye varmeledningsevne krever at fra sjikttykkelse på rundt 4 mm har til å virke varmen fra begge sider av arbeidsstykket for å oppnå god formbarhet.

På den ene siden er varmeelementer eller varmestenger som varmer bøyekanten på materialet egnet for oppvarming. Den må alltid betales til en tilstrekkelig avstand.

Alternativt kan hele arbeidsstykket i ovnen, eller hvis det er tilgjengelig anbragt i en herdeovn for plast til en temperatur på mer enn 100 ° C.

Viktig når du klemmer

Du kan rett og slett kanten plexiglas mellom to firkantede tømmer. For bøyning er det nødvendig med tilsvarende dør, som enten kan produsere seg med matchende utvendig diameter, eller kan kjøpe ferdig i tommer. Konvertere sentimetermålinger kan noen ganger forårsake problemer, fordi kommersielt tilgjengelige matriser ikke passer akkurat.

akryl slå seg selv eller kant - så det går

akryl (pleksiglass)

  • chuck bender eller Umkantvorrichtung eventuelt dø
  • 1. Klargjør stykket

  Først bøye kanten preg på arbeidsstykket. Dette bør gjøres på begge sider.

  Etterpå kan hele arbeidsstykket oppvarmes i ovnen eller i en herdingsovn. I alle fall bør temperaturer over 100 ° C nås. Deretter kan formingen foregå direkte. Erwär 2. Oppvarming av bøyningskanten

  Bøyekanten kan varmes opp med varmestenger eller varmluftsapparater. Det må tas hensyn til å sikre tilstrekkelig avstand mellom arbeidsstykket og varmeren. 25 til 30 cm anbefales definitivt.

  For lagtykkelser over 4 mm, varm bøyekanten fra begge sider.

  3. Bøyning

  Det kan lett brettes over et firkantet tømmer - om nødvendig mellom to firkantede tømmer. For forming eller bøyning er en dyse nødvendig. , Lage alltid

  Tips og TricksBei arbeidsstykker som oppvarmes som en helhet for at klem- eller fiksering av arbeidsstykket ikke fører til uønskede deformasjoner andre steder.

  Del med venner

  Legg igjen din kommentar