Acrylverf dekt niet

Omdat de meeste acrylverven met water verdunde verven zijn, bedekt de aangebrachte acrylverf mogelijk niet. Dan heb je verschillende opties. In de volgende gids hebben we samengevat wat u kunt doen als de acrylverf niet bedekt.

Lange tijd schildert alleen de kunstenaar, tegenwoordig veel verschillende toepassingen

De eerste acrylverf werd in de jaren veertig aangeboden als kunstenaarsverf. Ze bestaan ​​nog steeds vandaag. Gedurende vele decennia was dit het enige toepassingsgebied, omdat acrylverf relatief duur is. Bovenal is het toegenomen milieubewustzijn de reden waarom acrylverven vandaag de dag zeer worden gewaardeerd.

Acrylverf is zeer veelzijdig

Bovendien is het met name de geringere toxiciteit van acrylverf dan andere kleuren. Zelfs op de huid wordt acrylverf gebruikt als bodypainting-kleur. Auto's zijn er ook mee geschilderd, kinderverven zijn gemaakt van acrylverf. Acrylverf op beton

  • Acrylverf op glas, hout, metaal
  • op radiatoren en elders, waar hittebestendige verf belangrijk is
  • Acrylverf op kunststof en zelfs op polystyreen (polystyreen)
  • Als de Acrylverf niet bedekt
  • Zoals zo vaak is autokleuren een ander goed voorbeeld van wat te doen als de acrylverf niet bedekt. Dit is vooral gebruikelijk bij het aflakken van metalen voertuigen omdat de pigmenten de transparantie beïnvloeden. Daarom zijn metallic-lakken vaak duurder: ze moeten in meer stappen worden aangebracht dan gewone verven.

Acrylverf kan ook in meerdere lagen worden aangebracht

Voor de meeste toepassingen waarbij u acrylverf gebruikt, is de situatie niet anders. U krijgt de acrylverf opaak door de verf in meerdere stappen achter elkaar aan te brengen. De eerste laag acrylverf is mogelijk al gedroogd. Vanwege de structuur van de moleculen van het acryl bindmiddel, het bindmiddel, zijn er noch barsten noch barsten. Met andere woorden, u kunt de acrylverf ook als primer gebruiken.

Andere methoden voor het bedekken van acrylverf

Dit wordt met name gebruikt in veel artistieke gebieden. Hier kunt u ook een laag acryl bindmiddel (acrylhars) of Gesso aanbrengen. U kunt van tevoren andere oppervlakken primen. Ofwel met een neutrale, dus meestal witte acrylverf of een ander product dat compatibel is met acrylverf.

Acrylverf als grondlaag en deklaag in één product

Veel acrylverf en acrylverf worden ook aangeboden onder de speciale premisse dat ze kunnen worden gebruikt als primer en daaropvolgende kleurencoating. U moet zich echter altijd bewust zijn van de hogere kosten van acrylverf.

Tips & trucsEen speciale truc kan worden gebruikt om de dekking te vergroten. De vakhandel biedt ook acrylmappen, dwz acrylhars, speciaal voor acrylverf. Zoals reeds vermeld, kunt u dit acrylbindmiddel ook als primer aanbrengen. Laat het acryl bindmiddel drogen.

Bovendien kunt u de acrylverf zelf verdikken met de acrylhars. Dit is echter alleen aan te raden in het artistieke veld en voor kleine werkstukken. Grote oppervlakken moeten op andere wijze worden geprepareerd vanwege de hogere kosten van acrylverf als het te verwachten is dat de verf het niet gemakkelijk zal bedekken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter