Acrylverf op stof

Kort gezegd zijn er speciale textielkleuren voor textiel. Acrylverf kan echter ook voor textiel worden gebruikt. Waar we rekening mee moeten houden, hebben we hieronder voor u samengevat.

Acrylverf heeft olieverf vervangen

Acrylverf is in de jaren 30 van de vorige eeuw gepatenteerd en vervolgens voor het eerst aangeboden als kunstenaar in de jaren veertig. Je moet de harddrogende olieverf vervangen. Daarnaast zijn de meeste acrylverf schadelijk voor gezondheidsschaduwen. Omdat de meeste acrylverven in water oplosbaar zijn.

Hoe acrylverf zich in principe op textiel gedraagt ​​

Als de acrylverf echter opdroogt, wordt deze waterdicht, wat betekent dat water de gedroogde verf niet meer kan beschadigen. Dit betekent echter ook dat de acrylverf niet kan worden verwijderd uit kleding wanneer deze droog is. Daarom moeten de borstels onmiddellijk van acrylverf worden gereinigd.

Het is duidelijk dat acrylverf geschikt is voor textiel.

Iedereen die al met acrylverf heeft geverfd of geverfd, zal deze ervaring zeker al hebben opgedaan. Dit is meestal de reden waarom veel hobbyisten zich afvragen of acrylverf niet op textiel kan worden gebruikt.

In principe zijn er zogenaamde textielkleurstoffen speciaal voor textiel. Als deze op stof worden aangebracht, blijft het in elk geval zacht en soepel. De kwaliteit van textieloppervlakken die zijn geverfd met textielkleurstoffen is echter sterk afhankelijk van de oorspronkelijke kwaliteit van de verf.

voordelen ten opzichte van kleurstoffen voor textiel

Zelfs met een echt hoge kwaliteit stof kleur kan dus gebeuren dat de gradiënt is niet homogeen en uniform, maar eerder pied acts. Bovendien kunnen textielkleurstoffen relatief gemakkelijk worden uitgewassen. Hoewel de kleur op de geverfde stof blijft zitten, maar deze vervaagt duidelijk.

Zwarte acrylverf op stof

Dit zijn ook in de eerste plaats de redenen waarom voor acrylverf er in ieder geval ook wat acrylverf wordt gebruikt. Met name een achtergrond die zwart moet zijn, kan uitstekend worden geverfd met acrylverf.

Zelfs na herhaaldelijk wassen blijft de zwarte acrylverf gelijkmatig zwart. Natuurlijk niet op de lange termijn. Wanneer kleding vaak wordt gewassen, vervagen alle kleuren na verloop van tijd.

combinatie acrylverf en textiele kleurstoffen

Door deze eigenschappen van acrylverf combineren sommige gebruikers textiel en acryl verf: voor kleurrijke oppervlakken en textiel voor de zwarte gebieden acrylverf. Natuurlijk kunt u ook alle kleuren met acrylverf op uw textiel schilderen. Dünn Dunne acrylverf van hoge kwaliteit toepassen

Het is echter erg belangrijk dat u de verf slechts heel dun aanbrengt. Het is logisch om de acrylverf zelf te maken. Zodat de kleur goed in het materiaal kan doordringen, moet deze zo dun mogelijk zijn.

Een gekochte kleur kan te weinig kleurpigmenten bevatten. Met zelfgemixte acrylverf kunt u meer kleurpigmenten aan de verf toevoegen.

stel acrylverf

Geen probleem, omdat acrylics samengevat als volgt:

kleurpigmenten (organische en anorganische)

  • water als verdunningsmiddel (voor handwerk en industrie gebruikte acrylverf iets verdunning)
  • bindmiddel (acrylaat bindmiddel of acrylhars)
  • voorbereiding schilderen op textiel

Om goed op de stof te kunnen schilderen, moet je altijd iets onder de aandacht brengen dat de overtollige kleur kan opzeggen. Dan is het belangrijk om de acrylverf niet te dik aan te brengen. Houd er rekening mee dat acrylverf aanvankelijk enigszins melkachtig lijkt. Wanneer het water echter opdroogt, worden de kleuren schitterend en diep.

Acrylverf blijft soms te goed in textiel

Breng de acrylverf nu niet te dik aan. Anders zal de stof hier later iets stijver zijn. De acrylverf zal in de meeste gevallen niet barsten. Maar als het veel dikker wordt toegepast, kan dat ook gebeuren. Anders zijn er geen grenzen aan uw verbeelding met acrylverf voor stof. Houd er echter rekening mee dat u gedroogde acrylverf niet kunt uitwassen als u deze morst.

Tips & TricksU past eenvoudig de acrylverf op de stof toe. Let op de droogtijd van acrylverf. U hoeft de verf niet te strijken of te verdampen.

Dat acrylverf ook geschikt is voor textiel, is duidelijk als de kleur van een kunstenaar; Ten slotte is het ook geschilderd op canvas. Je kunt alle natuurlijke vezels goed verven. Alleen bij synthetische vezels kan het gebeuren dat de acrylverf niet goed hecht.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter