Akrilna boja na tkanini

Uglavnom, postoje posebne tekstilne boje za tkaninu. Međutim, akrilne boje se također mogu koristiti za tkaninu. Ono što treba razmotriti, za vas smo saželi u nastavku.

akrila u početku su se smjenjivale uljana boja

akrilnim bojama su patentirali u 1930 i prvi ponudio kao umjetnik boja u 1940. Trebalo bi zamijeniti boje za ulje s tvrdim sušenjem. Osim toga, uzimaju u obzir većinu akrilnih boja štetnih za parne pare. Budući da su većina akrilnih boja topiv u vodi.

Što je akrilna boja na tkanini osnovi akrilne boje, ali se ponaša

osuši, vodootporan, koji je, voda ne može naškoditi suhe boje. Međutim, to također znači da se akrilna boja ne može ukloniti iz odjeće kada je suha. Stoga četke treba odmah očistiti od akrilne boje.

Očito je da je akrilna boja prikladna za tkaninu

Svatko tko je već naslikao ili obojio akrilnim bojama zasigurno je već napravio ta iskustva. To je obično razlog zašto se mnogi hobisti pitaju se ne može li se akrilna boja koristiti na tkanini.

U osnovi postoje tzv. Tekstilne boje, posebno za tkaninu. Ako se nanose na tkaninu, u svakom slučaju ostaje mekana i savitljiva. Međutim, kvaliteta površina tkanine obojene tekstilnim bojama ovisi o izvornoj kvaliteti boje.

prednosti u odnosu tekstilnih bojila

Čak i sa vrlo visokim boji Kvaliteta tkanine, dakle može se dogoditi da gradijent nije homogena i jedinstvena, nego pied djela. Osim toga, tekstilne boje mogu se relativno lako isprati. Iako boja ostaje na obojenoj tkanini, ona se jasno oslobađa.

Crna akrilna boja na tkanini

To su također prvenstveno razlozi zašto se za akrile koriste barem neke akrilne boje. Konkretno, pozadina koja bi trebala biti crna, može biti obojana akrilnom bojom izvrsnom.

Čak i nakon ponovljenog pranja, crna akrilna boja ostaje ravnomjerno crna. Naravno, ne dugoročno. Kada se haljine vrlo često ispiru, sve boje izblijedavaju tijekom vremena.

kombinacija akrilne boje i tekstilni boje

Zbog tih svojstava akrilnom bojom kombinirati neke korisnik tekstila i akrilne boje: za šarenim površina i tekstila za crnim područjima akrilnom bojom. Naravno, možete i sve boje bojiti akrilnom bojom na tekstilima. Dünn Nanesite visoko kvalitetnu akrilnu boju

Međutim, vrlo je važno da boju nanesete vrlo tanko. Ima smisla napraviti samu akrilnu boju. Kako bi boja mogla prodrijeti u materijal, ona bi trebala biti što je tanka.

Kupljena boja može sadržavati previše pigmenata u boji. Uz samu mješovitu akrilnu boju, možete dodati više boja pigmenata na boju.

set akrilnih boja

To nije problem, jer su akrila, kako slijedi: pigmenti

boje (organski i anorganski)

  • vode kao otapala (za obrte i industrijski koriste akrilne boje nešto razrjeđenje)
  • veziva (akrilna vezivo ili akrilne smole)
  • pripravci za slikanje na tkanini

Da biste mogli dobro bojati tkaninu, uvijek biste trebali podnijeti nešto što može reći preveliku boju. Zatim je važno ne nanositi akrilnu boju previše debele. Imajte na umu da akrilna boja u početku izgleda malo mliječno. Međutim, kada se voda suši, boje postaju sjajne i duboke.

Akrilna boja ponekad drži previše dobro u tkanini

Sada nemojte nanositi akrilnu boju previše debele. Inače, tkanina će kasnije biti nešto tvrđa. Akrilna boja neće ispucati u većini slučajeva. Ali ako se primjenjuje mnogo deblji, to se može dogoditi. Inače, nema ograničenja za vašu maštu s akrilnom bojom za tkaninu. Imajte na umu, međutim, da ne možete isprati sušenu akrilnu boju ako ga prolijete.

Savjeti i trikovi Jednostavno nanesite akrilnu boju na tkaninu. Obratite pažnju na vrijeme sušenja akrilne boje. Ne morate glačati ili isparavati boju.

Da su akrilne boje pogodne za tkaninu, očito je i kao umjetnička boja; Konačno, također je oslikana na platnu. Možete dobro slikati sva prirodna vlakna. Samo s sintetičkim vlaknima može se dogoditi da se akrilna boja ne lijepi dobro.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar