Akrilna boja na koži

Akrilne boje razvijene su 1940-ih i od tada su postale najčešće korištene. Čak se koristi i za slikanje u tijelu (body painting). Slijedom toga, home poboljšanje i bodypainters su jednako zainteresirani za kako tolerirati akrilne boje na koži.

Akrilna boja je poželjna u svim područjima

Proizvodnja akrilne boje promovira se u SAD-u 1940-ih kao umjetnikovu boju. Prije toga, boja je patentirana u Njemačkoj 1930. pod robnom markom "Plextol". Od tada, akrilne boje, u mnogim područjima najraširenija boja razvija:

  • obrt umjetnost isporuke (uključujući tijela na platnu)
  • DIY obrtnici

hobiji vode i organskih razrijeđene akrilne boje

To akrila pripremljeni na drugačiji moraju razlikovati. Ali prvo, načelo djelovanja: Osim pigmenata u boji, veziva se nalaze u boji. To se sastoji od sitnih čestica smole. Ako razrjeđenje sada isparava, te se čestice počinju blago prianjati jedna na drugu, stvarajući vodonepropusni pokrovni sloj.

Sam razrjeđivanje može biti različite tvari. Često se voda koristi kao razrjeđivač. Međutim, upotrebljavaju se razrjeđivači na osnovi organskih tvari, na primjer polimerizirane estere akrilne kiseline. Potonji su već korišteni u 1940-im godinama umjetničkih boja.

Razrjeđivanje koristi čini razliku u dodiru s kožom

Sada što se tiče akrilna boja na koži, dakle, mora se razlikovati s kemijski organski i razrjeđivanja s vodom kao sredstvo za razrjeđivanje definitivno između akrila. Naravno, razrijeđena vodenom akrilnom bojom mnogo je više kompatibilna na koži. Stoga, ove akrilne boje koriste se i tkanine za oblikovanje tijela.

Međutim, voda razrijediti akrilna boja nije dugo na koži zadržati

Međutim, treba akrilna boja, naravno, nikad ne ostane na koži predugo, pogotovo kada je tijelo naslikao veliku površinu. Konačno, znoj i druge tvari se izlučuju kroz kožu. Dulja akrilna boja ostaje na koži preko velikog područja, to je vjerojatnije da će biti razdražen.

Akrilna boja također može biti postavljena na suho kasno

Osim toga, postoje ljudi koji imaju vrlo osjetljivu kožu po prirodi. Čak i male količine akrilne boje mogu izazvati iritaciju kao što je crvenilo ili svrbež. Osim toga, nakon potpunog sušenja vrlo je teško ukloniti akrilnu boju. Stoga, postoje i aditivi i aditivi koji zadržavaju akrilnu boju dulje. Čak i uz određene tehnike slikanja, kao što je "mokro u mokrom", koristi se akrilna boja odloženog sušenja.

Mjere za izbjegavanje kontakta s kožom

Svatko tko je već obojio akrilnu boju zna koliko je teško skinuti nakon sušenja. Stoga je poželjno, na primjer, kada se bojanje i bojenje akrilne boje na drvo ili metal, pranje na akrilnoj boji kože odmah isprati. Osim toga, preporučuju se rukavice za slikanje.

Kasnije mehaničko uklanjanje akrilne boje iz

koža može još suha koža na akrilnom bojom, pomaže samo „omekšavanje” u vodi i koristite četku. Međutim, treba imati na umu da četkanje također može dovesti do značajne iritacije kože.

Savjeti i trikovi Dok akrilne boje na koži još uvijek može biti relativno dobro nalazi, to je akrilnom bojom od odjeće ukloniti znatno teže, jer je boja prodire duboko u pore tkanine.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar