Akrylmaling på huden

Akrylmaling blev udviklet i 1940'erne og er siden blevet den mest udbredte. Det bruges endda til body painting (bodypainting). Derfor er boligforbedring og bodypainters lige så interesserede i, hvordan man kan tolerere akrylmaling på huden.

akrylmaling anvendes fortrinsvis på alle områder

Produktionen af ​​akrylmaling er blevet fremført som kunstner maling i 1940'erne i USA. Tidligere var farven patenteret i Tyskland i 1930 under varemærket "Plextol". Siden da akrylmaling, på mange områder den mest udbredte farve udvikles:

  • håndværk
  • kunst forsyninger (herunder krop-maleri)
  • DIY
  • håndværkere
  • hobbyer

vand og organiske fortyndede akryl maling

Det acryliske rede forskelligt skal skelnes. Men først, princippet om operation: Ud over farvestoffer er bindemidler indeholdt i maling. Dette består af små harpikspartikler. Hvis fortyndingen nu fordampes, begynder disse partikler at klæbe tæt på hinanden, hvilket danner et vandimpermeabelt dæklag.

Fortyndingen i sig selv kan være forskellige stoffer. Ofte anvendes vand som fortyndingsmiddel. Imidlertid anvendes også fortyndinger baseret på organiske stoffer, for eksempel polymeriserede acrylsyreestere. Sidstnævnte blev allerede brugt i 1940'erne for kunstnerens maling.

Den anvendte fortynding gør forskellen ved hudkontakt

Nu hvad akrylmaling på huden angår, bør adskilles med kemiske organisk og fortyndinger med vand som fortyndingsmiddel absolut mellem akryl. Selvfølgelig er den fortyndede med akrylmaling meget mere kompatibel på huden. Derfor anvendes disse akrylmaler også af bodypainters.

Men vand fortyndet akrylmaling ikke længe på huden holder

Men det bør akrylmaling naturligvis aldrig blive på huden for længe, ​​især når kroppen er malet et stort område. Endelig udskilles sved og andre stoffer gennem huden. Den længere akrylmaling forbliver på huden over et stort område, jo mere sandsynligt er det at være irriteret.

Akrylmaling kan også indstilles til at tørre sent

Derudover er der mennesker, der har en meget følsom hud af natur. Selv små mængder akrylmaling kan forårsage irritation som rødme eller kløe. Desuden er akrylmaling meget vanskeligt at fjerne efter fuldstændig tørring. Derfor er der også tilsætningsstoffer og additiver, der holder akrylmaling våd længere. Selv med visse malingsteknikker såsom "våd i våd" anvendes forsinket-tørrende akrylmaling.

Foranstaltninger for at undgå kontakt med huden

Enhver, der allerede har malet med akrylmaling, ved, hvor svært det er at fjerne det efter tørring. Derfor er det tilrådeligt, for eksempel når man male og børste akrylmaling på træ eller metal, vaskes på huden akrylmaling vaskes straks. Derudover anbefales handsker til maling.

Senere mekanisk fjernelse af akrylmaling fra huden

Kunne endnu tør på huden på akrylmaling, hjælper kun "opblødning" i vand og bruge en pensel. Det skal dog huskes, at børstning også kan føre til betydelig hudirritation.

Tips & Tricks Mens akrylmaling på huden stadig kan relativt godt placeret, er det med akrylmaling fra tøj fjerne betydeligt mere vanskeligt, fordi farven trænger dybt ind i stoffet porer.
Del med venner

Forlad din kommentar