Bouw een muur zonder fundering - kan dat?

Het maken van een stichting betekent meestal veel inspanning. Of u muren zonder fundering, de gevallen waarin dit mogelijk is, en waarom funderingen voor wanden zijn van fundamenteel belang om uit te vinden in detail in deze post kan creëren.

werk op de fundering

voor een betonnen fundering nog enige inspanning en tijd:

  • er geschikte funderingsput op diepte (meestal 60 tot 80 cm)
  • gebouwd moet worden aangebracht een laag grind en verdicht
  • er moet een bekisting moet aangemaakt
  • moet worden ingebracht
  • worden uitgestort de concrete behoeften en volgens verharden (dit kan tot 28 dagen tot het funderingsbeton volledig uitgehard) kan

deze inspanning zou men vaak graag sparen versterking, dus het is altijd op zoek naar manieren om een ​​muur zonder fundering te maken.

Functie van de fundering

Vooral bij buitenmuren is een vorstvrije fundering absoluut noodzakelijk. Anders is er een bevriezen-de muur en na een paar jaar ernstige schade aan de muren en verminderde statische belasting van de muur.

Op een ondiepe diepte kan de grond bevriezen. De bevroren grond en het bevroren water in de grond duwen de wand omhoog en vernietigen langzaam de cohesie van de stenen. De muur wordt onstabiel en heeft ook andere vorstschade. Na een paar jaar moet het opnieuw worden ingesteld vanwege de verminderde duurzaamheid.

Als een fundering wordt gelegd, moet de funderingssloot ten minste 60 - 80 cm diep zijn. Op deze diepte bevriest de grond niet meer - bevriezing van de muur of de fundering is dus uitgesloten.

stabiliteit van de wand

Bovendien funderingen voorkomen dat de grond in de tijd wordt samengedrukt door het gewicht van de wand, en onderschept de wand naar beneden. Dit gebeurt niet overal gelijkmatig (afhankelijk van de grond) en de muur zou onstabiel worden.

basis voor gabion wanden

Voor kleinere schanskorven, die als een muur, maar zijn niet noodzakelijk foundation vereist. Hier is vaak een verdicht grindbed voldoende of, in het geval van zeer kleine schanskorven (minder dan 1 m hoog en breder dan 30 cm), tuintegels eenvoudig onder het schanskorfelement geplaatst.

Tips & Trucs Zonder ondergronden werkt het niet met vrijstaande wanden. Laat daarom voldoende tijd over voor het maken en verharden van de fundering. De apparatuur die nodig is om grond en grindlagen te verdichten, kan meestal worden uitgeleend aan bouwmarkten. Klik hier voor instructies over het maken van een basis.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter