C profil

C profiler i gips er de profilene som fungerer som plate støtter. De har deres navn fordi deres øvre kanter - i motsetning til U-profilene bøyde seg en annen innad, og dermed husker bokstaven C. De er tilgjengelige i forskjellige dimensjoner.

Bruk av C-profiler i veggkonstruksjon

Ved veggkonstruksjon er C-profiler de vertikale stolene som panelene er skrudd på. De er klemmet og festet mellom gulv- og takskinner, som er laget av U-profiler. Den åpne siden må alltid peke i samme retning. I C-profiler er det også enkelt å klemme isolasjonsmateriale på sin åpne side. C-profiler holdes på plass med såkalte kontakter, som imidlertid alltid skal skrues på U-profilene for å sikre et sikkert grep. Selv med forskaling blir de brukt på samme måte.

Bruk av C-profiler i takkonstruksjonen

Selv om C-profilene for veggkonstruksjon også kalles CW-profiler, kalles de CD-profiler i takkonstruksjonen. De brukes der på en lignende måte som i veggkonstruksjon, men med nærmere intervaller for å sikre bedre grep på platene. For takkonstruksjoner er de fast og sikkert boltet til de respektive sidedelene, vanligvis laget av UD-profiler. I stedet for understrukturen kan såkalte direktehengere brukes i visse tilfeller, men dette er ikke alltid mulig.

buede versjoner for hvelvede tak

C profiler er ikke bare tilgjengelig i rett form, men også bøyd for å lage hvelvede tak, for eksempel. Men så kreves såkalte bøyeplater. Å designe hvelv med C-profiler er ikke lett, det krever en kunnskapsrik hånd og litt erfaring. I tillegg til de rette platene for et slikt prosjekt, er det nødvendig med noen andre spesielle materialer.

Utførelse av de forskjellige C-profilene. C-profiler er tilgjengelige i forskjellige lengder, i forskjellige bredder og webhøyder, i tillegg kan lengden på den innvendige bøyde delen også variere. C-profiler med større webhøyde kalles også lydisolasjonsprofiler, fordi de brukes spesielt der en spesiell lydisolering for frittstående vegger skal oppnås.

Del med venner

Legg igjen din kommentar