Terrassenplatten zelf - hoe het werkt

Het is niet altijd mogelijk om het terras dat er geen borden moeten worden gesneden toe te passen. Veel angst om de betonnen of natuurstenen platen te zagen. Maar met een beetje zorg en voorzichtigheid is dat geen probleem.

Steenschijf vormt een aanvulling op de haakse slijper

Een buigzame of haakse slijper wordt een goede frees voor de terrasplaten met een steenschijf. Maar je moet schijven van echt hoge kwaliteit kopen en nooit schijven uit goedkope pakketten gebruiken.

Veiligheid voorop

Bij het werken met de haakse slijper is het uitermate belangrijk om de ogen en de handen te beschermen. Natuurlijk moet je ook veiligheidsschoenen dragen, vooral als je met zo zwaar materiaal als een terrasplaat werkt.

stap voor stap patio platen gesneden

  • Terrassenplatten water
  • haakse slijper / Flex
  • stenen schijven nat Schneider - misschien liever de bouwmarkt
  • steen geezer - kan ook gehuurd worden in veel bouwmarkten

1. Hoeveel platen moeten worden gesneden?

Planning is alles, zelfs bij het zagen van terrastegels. Als u weet hoeveel borden u vanaf het begin moet snijden, kunt u beter beslissen tussen de verschillende tools. Let ook op de instructies die al bij de platen zijn gevoegd.

2. Welk materiaal moet worden gesneden?

Terraspanelen, die slechts ongeveer drie centimeter dik zijn, kunnen relatief goed worden gesneden met een massieve stenen schijf van de Flex. Maar als je graniet wilt zagen, zou je al een elektrische machine met watervoorziening in de bouwmarkt moeten lenen.

Een stenen kraker is alleen nodig voor extra sterke stenen. Als het apparaat dat bij uw ijzerhandel verkrijgbaar is ouder is, kan de gebroken rand vies en rafelig lijken. Dan moet je met de Flex werken. Sicherheit 3. Veiligheid bij het zagen met de Flex

Zoek een goede plek waar u veilig kunt maaien. Kinderen en huisdieren moeten in het huis worden ondergebracht. Ten eerste struikelen ze over elektrische kabels, waardoor ze aan hun kant kunnen trekken. Dit zal de snede snijden en ongelukken zijn onvermijdelijk.

Bovendien kunnen zowel kleine stenen worden weggegooid als delen van de snijschijf. Doorslijpschijven kunnen altijd één keer oplossen, u moet hierop zijn voorbereid en absoluut oogbescherming dragen. Schneiden 4. Snijden en koelen

Maak de maaidekplaat een beetje nat voor het maaien. De schijf warmt niet zo veel op en brandt niet. Sommige platen moeten altijd nat worden gesneden omdat ze anders kunnen springen.

Tussen twee snedes moet u de flex een beetje laten afkoelen. Knip niet alle platen in één keer, maar leg eerst de laatste terrasvloer.

Vele malen heb je jezelf een beetje gemeten, of de referentiemuur stond niet in een rechte hoek, dan zou je alle volgende platen hebben gemengd. Dit is geen plezier als het gaat om de prijzen van terrastegels.

Tips & trucs Kijk bij het kopen naar terrastegels, die ook verkrijgbaar zijn als halfpension of in verschillende andere maten. Dit maakt het gemakkelijker voor u om te variëren en u hoeft zelden een terrastegel te zagen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter