Energija

Zidno grijanje u odnosu na konvencionalno grijanje (konvekcijsko grijanje)

Velika prednost zidnog zagrijavanja je činjenica da se ovdje koristi toplina zračenja. Konvencionalni grijači rade na principu konvekcijske topline. To znači da se zrak mora zagrijati na temperaturu koja se također osjeća. Zagrijana toplina ne zagrijava zrak, već umjesto toga zagrijava objekte i tijela koja su osvijetljena.

U prostoriji s konvekcijskim grijanjem, zrak u sobi mora biti 21 stupnjeva Celzijusa da se percipira. U sobi s grijanjem grijanja, dovoljno je 18 stupnjeva da se postigne i osjećaj od 21 stupnja topline. S obzirom da je dodatna energija potrebna za svaki stupanj topline koji dobiva šest do sedam posto više energije, brzo otkriva značajan potencijal uštede.

Slično podnim grijanjem

Ne uzima se čak ni u obzir da čak i ova toplina se percipira kao ugodnija. U načelu, zidno grijanje je stoga sličan sustavu podnog grijanja. Samo da je čak iu usporedbi s podnim grijanjem, toplina zidnog grijanja također se smatra ugodnijim.

Zidno grijanje je sustav površinskog grijanja ...

Od načela zračenja topline, već se može zaključiti da to mora biti sustav velikih površina za grijanje. U osnovi se mogu konzultirati DIN EN 1264 dio 2 i DIN EN 12831 kako bi se dimenzionirali zidni grijač. Međutim, brojni čimbenici utječu na toplinsku energiju:

izolacijske

  • temperatura protok
  • prozora području cijevi za grijanje gustoće kasnije trim zid
  • ... što to uzeti u obzir pri dimenzioniranju

Zid izolacija je temeljni faktor. To značajno utječe na potrebnu temperaturu polaza. To, pak, mora biti ispod 45 stupnjeva (između 30 i 45 stupnjeva). U staroj zgradi koja nema dovoljnu toplinsku izolaciju izvana, zidno zagrijavanje je problematično jer se izvana visi topli zrak. To značajno povećava potrebnu temperaturu polaza.

Slično kao i za podno grijanje, također je važno koliko se grijaće cijevi postavljaju jedna na drugu. Stoga uobičajene dimenzije ovdje pomažu pri zagrijavanju zida. Uz to, uvijek treba uvijek imati vanjsku stijenku zidnog grijanja. Inače, može doći do negativnih osobitosti poput hladnog vlaka na nogama.

pravilo: 20 do 30 posto od dnevnog prostora za stropno grijanje

Od povoljno zidne površine vanjskog zida pod uvjetom, naravno, površina prozora igra jednako važnu ulogu. Sve su pojasnili ti čimbenici mogu se očekivati ​​u normalnim ili optimalnim uvjetima da je zid grijač s veličinom od 20 do 30 posto prostora katu je dimenzija (prostora).

Savjeti i trikoviU međuvremenu, pružatelji i proizvođači zidnih grijača također nude male programe za izračunavanje. No, za ozbiljan izračun također su podaci kao što je U-vrijednost za relevantni zid odlučujući faktor za ispravno dimenzioniranje.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar