Dowels i træ

Dowels i træ handler ikke om træ dowels, men spørgsmålet om, hvorvidt konventionelle dowels også kan bruges i træ. Følgende vejledning giver dig alle de vigtige svar og tips om, hvad du skal bruge i stedet for dowels.

Hvis en skovl glider

Det sker ofte, at en bolt på en trækomponent ikke eller ikke længere holder på huset til en konstruktion. Derefter spørger do-it-yourselfer hurtigt, om dowels ikke kan bruges her også; for eksempel når den nævnte gamle skrue vender over tom.

Mulige dyvler (til montering princip)

Først skal du men mellem to forskellige fiksering teknikker i dyvler:

  • ankre med en mekanisk trækkraft
  • dyvler med en kemisk vedhæftning

Detaljerede oplysninger findes også på ankertyper. Først og fremmest vil vi diskutere konventionelle dowels med mekanisk friktionsforbindelse, for eksempel de almindelige plastikudvidelsesdykler.

Konventionelle mekanisk virkende dowels i træ

Vi anbefaler kraftigt at bruge disse dowels i træ. Det kan ske, hvad der sker i en ellers typisk udgangspunkt for dyvler, hvis alt for stor skrue skrues ind ankeret det samme: den mekaniske pres på murværket kan være så høj, at det er uden for murværket her. Spannungen Spændinger opstår i træet

Dette er også muligt med konventionelle dowels i træ, hvis teoretisk set anvendes den korrekte dowel og skruestørrelse. Trykket på træet er lige for højt. Som et resultat kan borehullet begynde at knæke her, fordi spændingerne i træet bliver for høje.

Anvendelsen af ​​kemiske dowels i træ er bedre

Alternativt kan du helt sikkert bruge kemiske dowels. Disse er endda ret gode, da de kun producerer en kemisk vedhæftning, men opbygger noget pres i dyvelhullet. Mere om injektion, væske eller kemiske dowels vi har opsummeret til dig under "indlejre ankre".

Tips og tricks På den anden side kan du bruge en helt anden teknik, hvis du vil skrue træ på en ikke-positiv måde og uden skader på træet. Dette giver endda mulighed for at bruge skruer med metriske tråde. Vi taler om såkaldte træskruede nødder i henhold til DIN 7965, bedre kendt under mærket og synonym Rampamuffen.

Et hul er boret i træet til en rammemuffe. På ydersiden er der en skarp tråd, der skærer sig ind i skoven. Der er slidser på forsiden, så du kan vedhæfte en skruetrækker og dreje ærmet i træet. Indenfor har Rampamuffe en tråd, som du har brug for den.

Del med venner

Forlad din kommentar