Eternit paneler med loven og professionel understregning

Remodeling Zementfaser- eller bølgede cement plader, bedre kendt under navnet "Eternit" skal opretholdes. Til dette kan du slette Eternit-pladerne. Nedenfor finder du ikke kun en guide til at male eternit, men også et væld af oplysninger om de farer (asbest) og love at gøre det.

eksplicit gamle asbestcement kan indeholde asbest

eternit paneler, som de populært kaldes, er omkostningseffektive cementplader, der blev brugt i mange år til facadeisolering. Men også som korrugerede cementplader er ekstremt populære som tagdækning. Imidlertid indeholdt disse fibercementark ligeledes bremseklods asbest tidligere. Imidlertid er dette materiale stærkt kræftfremkaldende og derfor forbudt i Tyskland i flere årtier. Først og fremmest var forpligtelsen til privat fast ejendom, at disse sundhedshotende plader skal udskiftes.

Når asbest fiber cement boards, der er enorme begrænsninger i det forberedende arbejde

længe brædderne ikke er beskadiget eller bores, kan det farlige asbeststøv ikke undslippe. De asbestfibre cementplader er endda så farlige i at det er ulovligt at frigive dem med en højtryksrenser af mos og snavs. Men dette er et vigtigt forberedende skridt, før man måler Eternit-plader. Du skal derfor forhøre dig på forhånd om de cementplader, du vil fjerne, er gamle asbestholdige plader.

trin guide til farvning af eternit paneler

  • Tiefengrund (1,75 € / l)
  • harpiks dispersion (2,57 € / kg)
  • fungicid (8,42 € / l)
  • eventuelt bitumen (5,36 € / kg) til forsegling beskadigede områder
  • højtryksrenser
  • malerulle blande spand
  • arbejdssikkerhed (især respirator!)

1. forberedelse i det første trin, er du nødt til at befri eternit paneler af mos og snavs. Især på Eternit-tagene finder mosser ofte en god jord, fordi disse tag er meget overfladiske og ru. Dette er bedst egnet til højtryksrenser. Når Eternit-pladerne er meget absorberende, giver fibercementpladerne tilstrækkelig tid til at tørre helt. Ellers ville du bogstaveligt fælde fugtigheden. Sprækker og huller kan fyldes med bitumen og lukkes.

2. Priming og fungicid anvende

Fordi det bare er en stærkt absorberende overflade, skal du anvende en tilsvarende dybde årsag som de ellers ville ausmagern med en swipe, plastdispersionen. Der er primere, som allerede indeholder eller kan blandes med en anti-svampeopløsning. Hvis ikke, skal du først fjerne fungicidet på pladerne. Afhængig af producenten kræver Eternit-panelerne derefter en blændingstid på flere dage efter priming. Das 3. Maling af Eternit-pladerne

Nu kan du male den syntetiske harpiksdispersion på Eternit-pladerne. Du skal male pladerne mindst to gange. Men selv tre eller fire slagtilfælde er ikke ualmindelige. Derefter er pladerne igen vejrbestandige i mange år.

Tips og tricksAsbestos-holdige fibercementplader er blevet forbudt i Tyskland siden 1993. Dette gælder dog kun for produktion af disse plader i dette land. Derfor kan senere installerede paneler også indeholde kræftfremkaldende ingredienser. I faste Eternit paneler du er sikker på, da blot en tysk Produktion.Ob dine Eternit paneler indeholder asbest, kan du finde ud af om laboratorietest. Der er to metoder til dette: SEM eller PLM mikroskopi. Hvis du sender prøver, vil laboratoriepriserne starte omkring 30 euro afhængigt af laboratoriet, ansøgningen og regionen.

Tag spørgsmålet om asbest og mulige kræftrisici meget alvorligt. I Tyskland dør op til 1.500 mennesker hvert år som følge af tidligere arbejde med asbest!

Rengøring af asbestholdige Eternit-plader er forbudt ved lov. Desuden tilhører disse plader, hvis du vil bortskaffe dem, farligt affald og skal deklareres i overensstemmelse hermed.

Moderne Eternit-paneler er stadig meget omkostningseffektive. Det kan være tilrådeligt at foretage en beregning af flytning i forhold til at male Eternit-panelerne.

Del med venner

Forlad din kommentar