Flavourers som gjør deg feit

Sukker og fett er viktige smakbærere. Ketchupen med tilsatt sukker smaker bedre, som grønnsaker med smør eller saus med fullkrem.

Årsaken er enkel: mange smaker og aromaer er fettløselige, men ikke vannløselige. Derfor smaker en redusert fett yoghurt mindre intens. For å kompensere, blir sukker ofte lagt kunstig. Men fett gjør deg ikke fett i seg selv, så du trenger ikke nødvendigvis å la alt gå, bare se på mengden.

I tillegg til de overforbrukte synlige spiselige fettene som smør og olje, spesielt de skjulte fettene i pølse, ost, bakevarer og ferdige måltider, er ansvarlig for en økning i vekt. Ofte oppfatter vi ikke bevisst fett som fett i disse gigantene.

Velsmakende, men rik på innhold

Mange matvarer er svært bearbeidet, rike på enkle sukkerarter, fettstoffer, emulgatorer, smakforsterkere og stabilisatorer. De gir kroppen din en lettere sammenbrudd av næringsstoffer. Dette har ulempen at energien kommer raskere inn i blodet og dermed fremmer blodsukkersvingninger og trang.

Selv små porsjoner av tungt industrielt bearbeidede matvarer har høy energitetthet og dekker raskt det meste av det daglige kravet.

Smaken knopper toget

Den gode nyheten er at du kan bli kvitt kjærligheten til fettete og søte matvarer. Usøtet te vil ta litt vant til, men etter en kort stund finner du ekstra sukker for søtt.

Selv grønnsaker smaker godt uten smør og krem, hvis du finjusterer det med mange urter og den rette kryddersmak.

Men omtanke må først og fremst begynne i hodet: Friske, ubegrensede, passerte tomater smaker annerledes enn ketchup. Bare ved tilsetning av mye sukker og ofte brukt, kunstige smaker, utvikler den naturlige tomat til en populær ketchup smak.

I et nøtteskall: Spis så naturlig som mulig, så kan du ikke gjøre mye galt. Til slutt, et eksempel:

Te er en godbit selv uten sukker

Prøv disse alternativene i stedet for sukkerte te eller iste:

  • Te med fersk ingefær og sitron
  • Te med fersk mynte
  • Apple-hav-buckthorn-kanelte
  • Elderbær te
Del med venner

Legg igjen din kommentar