Glazirane krovne pločice, alternativa engobama

Krovne pločice mogu imati drugačije obrađene površine. Kada je u pitanju otpor, to daje mogućnost engobiranja ili stakla. Kakve prednosti i mane imaju glazirane krovne pločice, gdje ih nabaviti i kako izgleda s cijenama, naučit ćete u ovom postu.

Glazirane krovne pločice kao alternativu engobama

I engobing i glazura primjenjuju se na zelenu opeku, a zatim otvrdnu na pečenje. Engobing koristi glineni mulj koji sadrži minerale umjesto glazure. Obje površinske obrade proizvode različite materijalne i površinske osobine. Glavna razlika je u tome što engobi su propusni, dok ostakljene cigle imaju čvrsto zatvorenu površinu.

Osim toga, postoji i nekoliko drugih razlika koje mogu donijeti odluku za jednu ili drugu stranu. Optički, glineni krovni pločice s malo umjetnim izgledom visokog sjaja nisu uvijek za svakoga.

razlike između glazirane pločice i engobes

propusna površinu na Engobes, zatvorene površine s glazirane pločice

  • s glazirane pločice nema prodor vode, a time i opasnost od mraza je moguće u Engobes razlikuje
  • glazirani crijep su trajnije, ali i skuplje od engobes
  • ostakljena pločica, postoji samo visoki sjaj, a engobes su također dostupni u mat, prirodni tonovi
  • ostakljena pločica ne smiju svugdje zbog svojih blistavih izvora učinak
  • na internetu

laumans.de: proizvođač nudi na svojim vrstama opeke, mnogo ostakljena modela

  • braas.de: također u rasponu od Braas postoje mnoge pločice s ostakljenih površina
  • wienerberger.de: poznati proizvođač ima u svom programu niz različitih cigle, uključujući i mnoge varijante ostakljena
  • za spremanje troškove

Kada ga o troškovima, obično je razumnije osloniti se na engobes nego na ostakljene krovne pločice. Općenito su mnogo jeftinije i nude gotovo isti optički učinak u verzijama visokog sjaja.

Korištenje skupljih glaziranih pločica vrijednih za materijalno-tehničke razloge, samo u nekoliko slučajeva, glazirane pločice obično su vrlo stvar okusa.

Savjeti i trikoviDo biste dobili što više savjeta u izboru krovnih pločica, kao i površinske obrade - imat ćete desetljeća krovova.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar