Gutters eller inbindningsplattor används för takfästning

Konstruktionsförhållandena på hustak är väldigt olika och därmed finns det mycket olika typer av takfästen. För många gaveltak är fasta takfot tillräckliga på takkanten och takrännorna måste monteras på andra takkanter.

Typ av fästbeslag

Den vanligaste typen av fästbeslag är fästkonsol, även känd som fästkonsol. Beroende på formen på rännan används halvcirkelformade eller vinklade metallband, som har en ensidig metallflik med skruvade hål.

Den vanliga metallen beror i de flesta fall på rännans material. Under efterföljande införing kan kanalelementen vara löst i hållarna eller dessutom fixerade med skruvning eller lödning. Tra Trauf lakan är lämpliga som en nästan osynlig typ av rännans fastsättning, där rännor kan hängas på ena sidan. Denna typ av fästning används huvudsakligen i nya byggnader, med befintliga tak måste den nedre raden av kakel höjas för att fästa monteringsplåtburken.

Synlighet och stabilitet

Beroende på storleken på takrännorna måste fästet bära vågbelastningen även om den fylls helt. Ytterligare stabilitet tillhandahålls av över-resor, som är fäst vid takskenorna och dessutom stöder rännans kantbulning.

Downpipes är fastsatta med klämmor, som skruvas in i husväggen med hjälp av hålhål och, efter skruvning, helt omsluter nedröret.

Förutom monteringen av takrännan med takfästen där rännan är belägen och omgiven av utsidan finns det fästkrokar som är bultade eller lödda i rännorna. De är inte synliga från utsidan och nedanför.

Pris per styck utan skruvar vanligt

Endast helt korrosionsbeständiga galvaniserade eller kopparbelagda metaller ska användas som fästning. Hållningsanordningar av plast är endast lämpliga för små trädgårdshyllor eller paviljonger och kan vanligtvis inte ha metallrännor.

I dachrinnen-shop.de erbjuds uteslutande galvaniserade rännhållare i olika storlekar. Enhetspriset varierar beroende på storleken mellan en och fem euro per styck.

  • I blechshop24.com erbjuds gutkrokarna också som frontskivhållare. De börjar till priser på runt € 1,30 vardera.
  • I alla DIY butiker som obi.de eller hornbach.de erbjuds gutterhållare av olika storlekar och material. Rena kopparrännor kan kosta upp till åtta euro vardera.
  • Tips & tricks I de flesta erbjudanden för montering, skruvar och klämmor på takrännan ingår inte. Var uppmärksam på det lika perfekta rostfritt valet av skruvar.
Dela med vänner

Lämna din kommentar