Hoe kan een koelkast het beste worden vervoerd: staan ​​of liggen?

De eigenaar van de koelkast geniet er niet altijd van om zijn apparaat door een gespecialiseerd bedrijf te laten vervoeren. Bij het verplaatsen of kopen van een nieuwe heb je vaak je eigen werk nodig, maar je kunt ook een aantal dingen verkeerd doen. Een goed advies is hier niet duur: we leggen alle details uit voor het juiste transport van de koelkast en de daaropvolgende vaak vereiste rusttijd voor het apparaat.

In het kort: Hoe houd je de koelkast veilig tijdens het transport

Eén ding is duidelijk: koelkasten zijn ontworpen voor rechtopstaande opslag en de technologie is ontworpen om rechtop te staan. De compressor is gevuld met olie die in het koelcircuit kan stromen als de unit waterpas staat. Am Het is het beste om uw koelkast in paren te dragen, met zo weinig mogelijk impact. In het voertuig moet hij, indien mogelijk, goed beveiligd zijn. De meeste auto's zijn hier echter niet hoog genoeg voor, dus er is vervoer nodig.

U kunt uw koelkast natuurlijk ook in een liggende positie aan de zijkant vervoeren. Maar wanneer u op uw bestemming aankomt, moet u uw apparaat 24 uur verlaten voordat u begint, zodat de olie weer bezinkt.

Hoe bereidt u uw koelkast voor?

Maak het koelkasttransport ten minste een paar uur voor de eigenlijke start grondig voorbereid, bij voorkeur de dag ervoor. Hiervoor maakt u het apparaat volledig leeg, inclusief alle schappen, deurelementen en groentevakken. T Ontdooi de koelkast vervolgens grondig, zodat tijdens het transport geen water ontsnapt. Hier volgen enkele richtlijnen voor optimaal ijsverwijdering en veilig vervoer:

maatregel

resultaat

koelkast volledig leegwater kan weglopen vrij
absorberende doek interpreterenwater gebonden
kommen en gebruik bakplaatgrote hoeveelheden water opgevangen
ijs zorgvuldig anföhnenversnelt maken ontdooien
pot hete water in het apparaatijs ontdooit sneller
ontdooid ijs met houten of plastic schraper omontdooien verwijderen gebeurt sneller
na het ontdooien koelkast schoonvuil en bacteriën worden
geëlimineerd eindelijk droog alles zorgvuldigschimmelgroei vermeden
de koelkast deur met tape backupschade wordt vermeden
voedingskabel met plakbandStolperfalle elimineren
koelkast opnieuw goed kussen
gevoelige techniek wordt beschermd de schone en lege ijskast, kunt u nu veilig ga naar de nieuwe locatie. De glazen elementen worden beter afzonderlijk getransporteerd, verpakt in noppenfolie of doeken. Al het voedsel dat nog niet is geconsumeerd, wordt in de koeler geplaatst. Am De koelkast zelf wordt het best beveiligd met touwen of riemen tijdens transport in het voertuig. Dus hij kan niet kantelen en vliegt niet in het geval van een ongeluk op de weg.Na transport: eerst wachten, daarna inschakelen!

We raden aan dat u de koelkast na het transport altijd even verlaat, totdat deze weer klaar is voor gebruik. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw apparaat voor de precieze levensduur:

Sommige koelkasten hebben slechts 4 uur rust nodig na het transporteren voordat ze weer in gebruik kunnen worden genomen. Andere apparaten moeten op hun beurt de bovengenoemde 24 uur stil blijven staan ​​totdat de olie in de compressor bezinkt.

Ook het schokken en de beweging tijdens stilstaand transport kan wat olie uit de compressor voeren, dus wees voorzichtig en schakel de koelkast niet meteen in, zodat deze niet breekt.

Gratis bezorging

Wanneer u een nieuw apparaat koopt, kunt u het beste informeren naar de leveringsvoorwaarden. Vaak worden nieuwe apparaten zelfs gratis of tegen een kleine vergoeding naar de klanten gebracht. Deskundigen zullen u ook vertellen of uw koelkast nadien nog een heel leven nodig heeft.

Een ander groot voordeel van transport door professionals is dat veel bedrijven de oude apparatuur onmiddellijk meenemen om deze te verwijderen. Dit bespaart u tijd en werk! U moet dit echter ook van tevoren met het juiste bedrijf verduidelijken.

Tips & Trucs Wanneer u een levering door een gespecialiseerd bedrijf boekt, vraag dan van tevoren of het apparaat naar de voordeur of in de keuken wordt gebracht. Voor bezorging van deur tot deur heeft u een tweede persoon nodig voor verder transport naar het appartement!

Deel met vrienden

Laat je reactie achter