Hoe kan kalkverf verwijderd worden?

Een oude, schilferende kalkverf kan niet opnieuw worden geverfd, omdat er geen kleur op kan worden aangebracht. Ook poederen coatings met gebluste kalk die niet beschikken over een goede binding moet beter worden verwijderd voordat herschilderen, tenzij een andere laag van gebluste kalk in de oude traditie is gepland. Hoe kan de kalkverf van de muur worden verwijderd? Ab Was de kalkverf met water - kan dat?

Slechte gebonden gebluste kalk daadwerkelijk wassen of althans te lossen door intensieve vochtinbrengende dat het beter is te verwijderen met mechanische middelen tot op zekere hoogte.

Hoogwaardige kalkverven met goede hechtkracht zijn echter extreem waterbestendig. Een wash-off-test met een goed absorberende spons verduidelijkt de aard van de verf; voeg wat afwasmiddel of behangverwijderaar toe aan het water.

Een tour de force: Mechanische middelen hebben haar: Witten mechanisch verwijderen

In veel gevallen is maar één oplossing om de witkalk te lossen van de muur blijft! Een verfafbijtmiddel voor deze kleurvariëteit is nog niet uitgevonden, de kalk zelf is zeer alkalisch.

Gebruik een stevige spatel, een staalborstel en een schuurmachine om de kalkverf van het substraat te verwijderen. Voorboren bindt het stof en kan zelfs helpen om de coating te verzachten.

gereedschap

gebruikstaalborstel
losse, vlokkige kleurenborstelspatel
verwijderen hechtende plaatsenmolen
off punten resistente lagen en glad grindhogedrukreiniger
buiten losse verflagen nevelDe residuvrije verwijdering van kalkverf is altijd veel werk en sommige Vereiste inspanning, vaak moet nog rekening worden gehouden met de onderliggende pleisterlaag. Dat maakt het niet eenvoudiger. Tragen Draag oog- en ademhalingsbescherming!

Bescherm uzelf tegen schade aan de gezondheid tijdens dit werk door een stofmasker en een veiligheidsbril te dragen. Handschoenen en werkkleding die zoveel mogelijk huid bedekt, kunnen ook geen kwaad.

Tips & TricksVolledig is het niet nodig om de stevig vastzittende kalksteengebieden volledig te verwijderen. Vul alles met een mineraal pleisterwerk en schilder het met silicaatverven: dit blijft goed en ziet er goed uit!

Deel met vrienden

Laat je reactie achter