Hvordan genkender du træorm?

Mistanke om træorm har måske eksisteret i nogen tid, men der er endnu ikke noget rigtigt bevis. Er de fundne foderstoffer måske allerede gamle? Så ville der ikke være grund til bekymring, og den dyre behandling af træet kunne mislykkes. Hvordan man genkender akut woodworm angreb og skelner det fra gamle spor af trædestruerende insektlarver?

Se nøje: Er hullerne nye eller gamle?

Dybest set, er svaret meget enkelt: Friske huller og fodring tunneler har et aktivt angreb ned - gamle spor handle normalt også synlig "gamle". Et nyt hul har en lys nuance, mens en ældre modstykke allerede er blevet mørk.

Støv og snavs i udsatte fødekanaler indikerer, at de tilknyttede insekter har været væk i længere tid. I modsætning til dette er lyst, frisk mel, der falder ud under bevægelse af træobjektet.

Enhver, der opdager friske gnagespor, kan være temmelig sikker på, at de har en aktiv angreb. Grå, beskidte og støvede rester viser, at dyrene er langt væk.

Lyde giver også information om aktiv træormsangreb

En aktiv angreb kan faktisk identificeres af de tilhørende lyde. Gnisterne er ganske mærkbare i et roligt miljø: Det er nyttigt at lægge dit øre på træet til dette formål.

tage woodworm problemet alvorligt og behandle

woodworm vil du normalt ikke blot at sige i sagen, medmindre træet tørrer over tid fra så langt, at insekterne ikke længere finde nok fugt. Disse midler bidrage til at løse problemet:

  • varme på over 55 grader Celsius
  • stærk, langvarig frost
  • forskellige træbeskyttelsesmidler
  • bedstemors hjem retsmidler såsom bor salt og ammoniak
  • imprægnering med isopropanol og med folieforsegling
  • gasning med ikke-toksiske dampe at forskyde oxygen
Tips og tricks Ofte er det også værd at vente til sent på natten for at lytte til woodworm støj. Fordi så er der meget lidt støj fra omgivelserne såsom trafikstøj og musik af de naboer, der kan distrahere fra fodring støj.
Del med venner

Forlad din kommentar